-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az algát manapság már nem csak szusikészítésre tudod használni.  Ennél ugyanis jóval sokoldalúbb alapanyag és rengeteg jótékony hatása is van!

Táplálkozás tudósok szerint meg kellene próbálnunk a mindennapi étkezésünkbe beépíteni az algát, úgy, ahogy ezt ázsiában teszik. Tudom, hogy nálunk nem éppen ez a legkönnyebben beszerezhető alapanyag, de szerencsére kevés is elég belőle naponta ahhoz, hogy kifejtse a jótékony hatását és több formában is megvásárolható.

Alga

Szárítottan a nori és a hínár a legismertebb, amikből már napi 10 g bevitele elegendő, ami kevesebb egy evőkanálnál. Porítottan a Spirulina tartalmaz algát, amiről már többször hallhattál. Természetesen nyersen is fogyasztható, amennyiben rátalálsz ázsiai üzletekben.

Alga jótékony hatásai

De miért is jó, ha algát fogyasztasz?

33% OFF a stressz elleni termékekre!

Magas az A-.és C-vitamin tartalma valamint a magnézium, kálium és jód mennyisége is jelentős, ami segíti a pajzsmirigy működését. Kutatások kimutatták, hogy ennek a szuper ételnek a fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, megelőzi az elhízást, csökkenti a gyulladásokat és a lista még hosszan tart, amin a pozitívumait sorolni lehetne.

Érdekes, hogy az algát japánban a só helyettesítésére is használják. Sok helyen látni az asztalokon sószórót, ami őrölt norival és szezámmaggal van megtöltve. Ezzel a keverékkel hintik meg az ételt.

Házilag készíthetsz alga chipset, vagy a friss leveleket salátába is vághatod. A szárított vagy por állagú algát remekül felhasználhatod egy zöld turmixba, de egy levesbe is jó íz hatást érhetsz el. Manapság már sok olyan snack-et, ropogtatnivalót lehet vásárolni, ami algát tartalmaz. Sok esetben ezek is tartalmaznak feldolgozott anyagokat, tartósítókat, ami nem túl jó, de ha nassolni támad kedved, akkor ezek még mindig egészségesebbek a sima chips-eknél.

Egy dániai egyetem kutatói szerint, ha az olyan ételek tésztájába, mint a mirelit pizza vagy hot dog csempésznének egy kis algát is a gyártók, akkor az ilyen termékeket fogyasztók között csökkenne a szívproblémák és a vérnyomás gondok kockázata. Ez talán kicsit furcsán hangozhat, de a minden rosszban van valami jó állítás alapján még az sem kizárt, hogy az előre gyártott termékeket egészségesebbé lehet varázsolni.

Azok az emberek, akik fogyasztanak algát, sokkal könnyebben ki tudják tölteni azokat a tápanyag hiányos űröket az étkezésükben, amiket mi csak nehezen tudunk pótolni. Szóval, ha legközelebb a tengerben úszkálsz, akkor ne irtózva tekints arra a sok zöld indára, ami a lábad alatt lebeg, hanem gondolj bele, hogy milyen jó, hogy olyan sok nő ebből a hasznos és egészséges növényből.

detox. young barley, chlorella superfood.

(Forrás: www.yahoo.com/health)

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!