Hát, nem tudom ki hogy van vele, de lassan azért illene villantani valami formát – és bevallom, nekem nem igazán megy most könnyen a diéta. Kifogásokat nem keresek, egyszerűen gyakrabban kívánok édeset.
Bármi is azért a süti-vágy, mindig egészséges és cukormentes alapanyagokkal igyekszem elkészíteni – jelen esetben egy villámgyors keverem-tepsibetöltöm-kisütöm FULL DIÉTÁS MÁKOS KRÉMESHEZ folyamodtam! Isteni, ahogy írtam is FELHŐPUHA süti!!!! (Inspirációt Bebepiskótától vettem – átalakítottam kicsit diétásabbá :))
A DIÉTA-titok, hogy liszt helyett Keep Calm kazeint használok MINDIG a receptekbe. Ez az EGYETLEN olyan fehérjepor, ami hasonlóan viselkedik, mint a liszt – azaz JÓ ÁLLAGOT ad és NEM SZÁRÍTJA ki a sütit. A Keep Calm-ba plusz rostok is vannak – emiatt TELÍT, és igazából szerintem ennek köszönhető a jó állag. (Más kazeinek nekem olyan “homokos” hatásúak voltak.)
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Szuper alternatíva, ha picit meg akarod szorítani a kalóriákat – vagy kicsit könnyedebb nasira vágysz! Miért?
- mert fehérjedús – mivel liszt helyett kazein van benne
- szénhidrátszegény
- zsírszegény
- cukormentes
- nagyon finom, laktató
- …és abszolút pótolja az édességvágyat.
Mellette még feldobhatod a Peak POPPY mákkrémmel! A végeredmény meg isteni puha sütike, amit EXTRA pikánssá a Peak mindenmentes mákkrémjével tehetsz! Ez egy AZONNAL EHETŐ mákkrém, kókuszliszttel lazítva (nincs kókusz íze!!, de tolakodó mák sem. Isteni nah!!)
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm mák
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta, madártej, banános nagyon jó bele
- 100 gramm zabliszt
- 100 gramm eritrit
- 7 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 250 ml tej
- 180 gramm vaj
- Peak Poppy Cream mákkrém
- cukormentes meggy befőtt
Hozzávalók
|
- A tejet felforralom az eritrittel. Utána belekeverem a mákot, és összefőzöm alaposan kavarva, majd mehet bele a vaj.
- Ha elolvadt a vaj és szépen kikeverted - vedd le a tűzről, és ha picit hűlt, tedd bele a tojássárgákat egyenként.
- Verd kemény habbá és forgasd bele óvatosan!
- Szórd tele meggyel!
- Egy sütőpapíros 22x33 cm tepsibe öntöttük - előmelegítve 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük!
- Poreritrittel, Poppy mákkrémmel, vagy proteines vanília sodóval eheted (Proteines sodó: 30 g kazein és 200 ml tej)