Ha unod a hagyományos zabkását és már mindent elkövettél, hogy ízesítsd, most itt még egy tipp, hogy mivel tudod felturbózni azt!
Hányszor lehet hallani.. jaj már megint ez a reggelid? Nem unod még? Mindig ezt eszed?….
A zabkása a legjobb reggeli, amit kitalálhatunk! Rostban gazdag, lassú felszívódású és laktató… a vizet jól megszívja ha főzöd és hagyod pihentetni – azaz relatív SOK KAJA látszatát kelti, és persze laktat is.
Mi kell a zab mellé?
A zab csak szénhidrát, tehát nem teljeskörű, diétában pedig pláne nem, hiszen emelt szénhidrátbevitel kell. Ha keversz a zabkásádhoz túrót, Skyrt, minőségi és SZÉNHIDRÁTMENTES fehérjeport (például ezt), akkor a rengeteg ízesítésnek köszönhetően sose fog unalmassá válni – és a fehérjebevitelt is megoldottad!
A Snickers ihletésű zabkásához karamellás fehérjét választottam – hiszen a karamellt így cukor nélkül oldjuk meg! Karamell rajongóknak amúgy is a legszuperebb megoldás a karamellás fehérje – a Peak Whey Selection sós karamell fehérje állítom a legfinomabb – német ízteszteken folyamatosan tesztelve vannak, szóval nahhh :)) Isteni, nem az a túlédesített geijl íz… megéri megkóstolni a fehérjék “csúcsragadozóját”!!!! (Csekkold le itt!)
A Snickers feeling miatt a zabkása még fel lett dobva a Peak 100%-os mogyoróvajjal. Ez CSAK MOGYORÓ, azaz NULLA szénhidrát nincs benne, de még emulgeáló sincs benne! Krémes, ajjjj, és mindezt semmi adalékkal, csak az őrlési eljárással értük el!!!
Előkészítés | 5 |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
adag
|
- 40 gramm (gluténmentes) zabpehely
- 200 ml víz vagy tej
- 150 gramm görög joghurt vagy skyr joghurt
- 20 gramm Peak Whey Selection fehérjepor karamell
- 10 gramm Peak Peanut Butter 100% mogyoróvaj 1000g
- cukormentes étcsoki
Hozzávalók
|
- A zabot főzd fel a vízben, majd pihented, amíg meg nem szilárdul és meg nem szívja magát. Ez minimum 2 óra, de én előző este csinálom.
- A fehérjét keverd el a joghurttal és öntsd rá a zabra.
- Tetejét mogyoróvajjal dekoráld, illetve pici mogyoró darabokkal és cukormentes csokival.