-+=
Olvasási idő: 2 perc

Kerüld el messziről a pékséget és süss sokkal finomabb kenyeret, ami ráadásul egészséges is és a diétádban is megállja a helyét. Fehérjében gazdagabb, szénhidrátban szegényebb, mi kell még?!

Szénhidrátszegény kenyér

Hozzávalók:

  • 100 g zabliszt vagy quoina liszt (ha abszolút gluténmentes verziót akarsz végeredményül)
  • 45 g kókuszliszt
  • 15 g (kb. 2 ek.) útifű maghéj
  • 60 g (2 adag) semleges fehérjepor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 280 g tojásfehérjelé
  • 125 g zsírszegény joghurt
  • opcionális: magkeverék (tökmag, szezámmag, napraforgó). Ha nem szereted, nyugodtan elhagyhatod őket.
  • egy kb. 21 x 10 cm-es kenyérsütő forma

Fehérjés szénhidrátszegény kenyér

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Tedd a száraz összetevőket egy nagyobb tálba. Egy külön edényben keverd össze a tojásfehérjét a joghurttal, majd jöhet a varázslat, szép lassan keverd össze a két tál tartalmát.

50% OFF (minden 2.) + AJÁNDÉK diétás Dió v. Mákkrém is a Tiéd - cukimentes ROLÓVAL!

Dolgozd össze, viszonylag ragadós massza lesz a végeredmény.

Olayspray-vel fújd ki a kenyérsütőt, ha nem teflonos vagy szilikon anyagú, akkor ajánlatos még sütőpapírral is kibélelned. Viszont papírtól függően ez könnyen oda is ragadhat a megsült tésztához, amit nem éppen könnyű lehámozni a végén.

Öntsd a sütőformába a masszát, a tetejét még megszórhatod szezámmaggal pluszban.

Süsd 30-35 percig, amíg a teteje egy kicsit megpirul. Végezz tűpróbát, hogy a belseje is megsült-e rendesen.

Tedd ki egy sütőrácsra hűlni, majd borítsd ki a formából.

Tipp: Amit nem fogyasztasz el, ajánlatos a hűtőbe tenni, ahol pár napig megőrzi a minőségét. Akár le is fagyaszthatod, bár szerintem arra nem lesz szükség…

Tápérték a teljes mennyiségre:
120 g fehérje, 13 g zsír, 115 g szénhidrát

Szendvicsalapnak kiváló, de a reggeli rántottához is tökéletes kísérő!

Egészségedre!:)

feherje_kenyer_szenhidratszegeny_recept

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!