-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Gondolom számodra sem ismeretlen a grízpuding fogalma. Sajnos túlzottan finom, és sajnos nem illik egy tudatosan táplálkozó nő étrendjébe. Én megelégeltem ezt, és alkottam egy nagyon hasonló finomságot. Minden összetevője csak pozitív hatással lehet rád és vonalaidra. Fogyaszthatod reggelire, desszertként ebédnél vagy nasizás helyett. Íme, a recept!

Zabkorpa

Hozzávalók:

  • fél liter tej (használhatsz kókusztejet is)
  • 3 kisebb tojás
  • 90 g zabkorpa
  • 30 g fehérjepor
  • édesítő szájízed szerint
  • pár szem gyümölcs
  • diétádtól függően ízesítheted és dekorálhatod fahéjjal, kókuszreszelékkel, cukormentes kakaóporral, reszelt étcsokival.

Zabkorpa puding

Elkészítése:

Egy edényben tedd fel melegedni a tejet. Közben válaszd szét a tojásokat, és a tojásfehérjét gépi mixer segítségével verd kemény habbá egy kevés édesítővel. Tedd félre.

50% OFF (minden 2.) + AJÁNDÉK diétás Dió v. Mákkrém is a Tiéd - cukimentes ROLÓVAL!

Ha a tej már elég meleg, édesítsd kedved szerint, és folyamatos keverés mellett szórd bele a zabkorpát. Most következik a legjobb rész: egy kis karedzés!:) Addig főzd és folyamatosan keverd, amíg már nem lesz habos a teteje és olyan állaga lesz, mint gyermekkori nagy kedvencünknek, a tejbegríznek.

Ha besűrűsödött, vedd le a tűzről, és kevergesd még fél percig, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat, de arra figyelj, hogy még gyorsabban kell keverned a masszát, nehogy kicsapódjon a tojás.

Ha megvagy mindezzel, utolsó előtti mozzanat: a még meleg masszát géppel keverd hozzá a felvert tojáshabhoz. Ha szépen elkeveredett, készen is vagy.

Kanalazd edényekbe tetszés szerint. Rakhatsz az aljára pár szem gyümölcsöt vagy magvakat és arra kanalazod, vagy csak a’la natur, betét nélkül.

Tedd hűtőbe, hogy szépen megszilárduljon a teteje, és utána kedved szerint díszítheted a tetejét is, ha akarod.

Hogy tetszik? Elkészíted?

zabkorpa-puding-feherjevel

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!