Mindig van időd arra, hogy bedobozolj minden kaját és azokat edd egész nap? Előfordulhat, hogy nincs. Ilyen esetekre találtam ki ezt a rendhagyó szendvicset. Meglephet, de sertéshússal készül, méghozzá az egyik legszárazabb részből, a karajból. Ez a szendvics nagyobb, mint a tenyered, de abszolút anabolikus és vállalható.
Szendvics
Hozzávalók:
- 1 db teljes kiőrlésű, sokmagvas kenyér
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 20 dkg sertés karaj
- flekken fűszer
- 1 db sárgarépa
- ízlésed szerinti koktélparadicsom és light trappista sajt
- 1 kisebb, fél kígyóuborka
- salátalevél (Római, radicchio vagy fodros)
Gyúrós szendvics
Elkészítés:
A sertést flekken fűszerrel (ne sajnáld a mennyiséget, mert ez a fűszerkeverék dominál) szeletekben pirítsd le kerámia serpenyőben. Ha kész, hagyd pihenni 5 percet.
Vágd ketté a kenyeret. Kend meg mindkét felét joghurttal, majd kezd el pakolni az egyik oldalt. Jöhet 1 réteg sajt. A répát és az uborkát vágd kisujjnyi vastagságúra. Mindkettőből vegyesen rendezz el.
A másik oldal – vágd szintén kisujjnyira a karaj szeleteket, de mielőtt az jönne, a salátából tépkedj. Az a legalsó szint. Utána dobáld rá a karaj csíkokat, majd jöhet a koktélparadicsom. Karikákra vágva nem fröccsen és ehető. Én a kettő közé díszítésnek apróra vágott petrezselymet használtam.
Erre a szendvicsre kimondhatod, hogy magyaros. Majdnem 50 gramm fehérjét tartalmaz, a szénhidrát közepesen felszívódó benne, a zöldségek pedig ebben az esetben feltankolják a vitaminraktáraidat.
Jó étvágyat!