Brokkoli kivonat

Hatóanyag: Brokkoli kivonat: gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban - PEAK, peakshop.hu

A brokkoli a káposztafélék közé tartozó zöldség, mely rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Már az ókori rómaiak is fogyasztották, napjainkban a rákmegelőző étrend egyik fontos eleme. Tudj meg most mindent a brokkoliról!

A brokkoli különösen nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és élelmi rostot, ezek mellett azonban számos egyéb vitamin (A, B1, B2, B3, B6, B9, E, K vitamin), valamint ásványi anyag (kalcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, cink) is megtalálható benne.

Ajánlott brokkoli kivonat tartalmú termékek. Kattints a képükre ha megnéznéd őket!

Erős Antioxidáns

Egészségügyi szempontból különösen a rákellenes tulajdonsága ismert a brokkolinak, ugyanakkor rendelkezik vírusok elleni és antibakteriális hatóanyagokkal egyaránt, melyek az immunrendszer működését segítik elő. A rákellenes összetevői közül a szulforafánt érdemes kiemelni, mely a daganatos betegségek kialakulásának és fejlődésének akadályozása mellett segít megelőzni az érrendszeri betegségeket, az ízületi gyulladást, illetve elősegíti a szervezet méregtelenítő folyamatait.

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

Immunrendszer

A brokkoli jelentős rák-megelőző tulajdonságokkal rendelkezik.
A brokkoli segíthet megelőzni a húgyhólyagrákot és javíthatja a húgyhólyagrákban szenvedők túlélési esélyeit.
A brokkoli különösen hatékony lehet a mellrák megelőzésében (az indol-3-karbinol összetevőnek köszönhetően, amely növeli az ösztrogén egyik formájának kiválasztását, mely mellrák elleni hatást fejt ki).
A brokkoli segíthet megelőzni a vastagbélrákot és a tüdőrákot.
A brokkoli hozzájárulhat a leukémia és a melanóma megelőzéséhez (a szulforafán-tartalmának köszönhetően).
A brokkoli segíthet a petefészekrák megelőzésében.
A brokkoli (egy héten legalább háromszor fogyasztva) csökkentheti a prosztatarák kialakulásának kockázatát (közel 50%-kal).
A brokkoli segíthet megelőzni a gyomorrákot.
A brokkoli védhet a röntgensugárzás káros hatásaitól.
A brokkoli segíthet a dohányzás által okozott DNS-károsodás megelőzésében és helyreállításában.

Felhasznált referenciák:

Beecher, C. W. Cancer preventive properties of varieties of Brassica oleracea: a review. American Journal of Clinical Nutrition. 59(5 Supplement):1166S-1170S, 1994.
Michaud, D. S., et al. Fruit and vegetable intake and incidence of bladder cancer in a male prospective cohort. Journal of the National Cancer Institute. 91(7):605-613, 1999.
Tang, L., et al. Intake of cruciferous vegetables modifies bladder cancer survival. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2010.
Ambrosone, C. B., et al. Breast cancer risk in premenopausal women is inversely associated with consumption of broccoli, a source of isothiocyanates, but is not modified by GST genotype. Journal of Nutrition. 134(5):1134-1138, 2004.
Hu, R., et al. Cancer chemoprevention of intestinal polyposis in ApcMin/+ mice by sulforaphane, a natural product derived from cruciferous vegetable. Carcinogenesis. 27(10):2038-2046, 2006.
Misiewicz, I., et al. Sulforaphane and 2-oxohexyl isothiocyanate induce cell growth arrest and apoptosis in L-1210 leukemia and ME-18 melanoma cells. Oncol Rep. 10(6):2045-2050, 2003.
Verhoeven, D. T., et al. Epidemiological studies on brassica vegetables and cancer risk. Cancer Epidemiological Biomarkers Prev. 5(9):733-748, 1996.
Srivastava, S., et al. Meeting of the American Association for Cancer Research. Anaheim, California, USA. April 2005.

Válogatás írásainkból.