A szerin elsősorban egy nem esszenciális aminosav, a zsírok és zsírsavak anyagcseréjében segédkezik. A sejtmembránban nagy koncentrációban van jelen, és segíti az immunoglobulinok és antitestek termelődését. Egy egészséges immunrendszer szempontjából nagyon fontos a szerepe. A szerin sok táplálékban fordul elő például húsokban tejtermékekbe, gabonasikérben, földimogyoróban és szójatermékekben. Tudj meg most mindent a szerinről!
Rendszeres sportolás során fontos, hogy szervezeted szerinhez jusson. Szerencsére nagyon sok táplálékban megtalálható így bevitele nagyon könnyű. Ez azért is ez a szelin mivel a megfelelő hatékony zsíranyagcserét elősegítik. Mindazonáltal nem szükséges külön kiegészítőként fogyasztani.
Ajánlott szerin tartalmú termékek. Kattints a képükre ha megnéznéd őket!
Immunrendszer erősítő
A szerin anyagcseréjének eredményeképpen jön létre a kolin, és a foszfolipidek, melyek a neurotranszmitterek termeléséhez esszenciálisak, valamint stabilizálják a sejtmembránt is.
A szerin továbbá sok más aminosav előanyaga is, pl. a ciszteiné és a metioniné, valamint az alaninnal és a glicinnel kötést alkotva a vércukorszintet is stabilizálja.
Immunrendszer
A szerin ösztönzi az antitestek termelését az immunrendszerben.
Anyagcsere
Számos krónikus fáradtságtól szenvedő betegnél az optimálisnál alacsonyabb szerin szintet mértek.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Csontozat/Izomzat
Az izomnövekedéshez szükség van szerinre.
A szerint bőrápoló krémekben is használják, mint hidratáló.
Idegrendszer
A szerin alkotóeleme a mielin buroknak, mely a neuronokat veszi körül az agyban.
Felhasznált referenciák:
CFIDS Conference. Sydney, Australia. 1998.
Yunus, M. B., et al. Plasma tryptophan and other amino acids in primary fibromyalgia: A controlled study. Journal of Rheumatology. 19:1:90-94, 1992.
Braverman, Eric R. The Healing Nutrients Within. Keats Publishing, New Canaan, Connecticut, USA. 1997:308.
Monograph: folic acid. Alternative Medicine Review. 10(3):222-228, 2005.