Szójabab

Hatóanyagok: Szójabab, szója - PEAK, peakshop.hu

A szójabab Kelet-Ázsiában őshonos a hüvelyesek családjába tartozik, mint például földimogyoró és bab. A szója lágyszárú, egynyári haszonnövény. A szójabab különleges tulajdonsága, hogy azon kevés növények egyike, amely nemcsak gazdag fehérjében, de megtalálhatók benne azok az esszenciális aminosavak, amik a húsban is megtalálhatóak. Tudj meg többet a szójababról!

Esszenciális aminosav

A szójabab- feldolgozás elsődleges terméke a tofu, más néven szójasajt. Fogyassz szójababból készült termékeket, melyek remek fehérje források. A tofu az egyik legnépszerűbb a vegetáriánusok között. Elkészítése is nagyon egyszerű.

Pillanatnyilag nincs gyártásban olyan Peak termék, amely tartalmazza ezt a kivonatot.

 Szív és érrendszer

A szójabab segyt megelőzni Stroke kialakulását.

Immunrendszer

A szójabab számos rákfajta kialakulását akadályozza meg.
A szójabab csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét.
A szójabab meggátolhatja, hogy tüdőrák alakuljon ki.
A szójabab csökkentheti a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Anyagcsere

A szójabab csökkentheti a koleszterin szintet és segít meggátolni a koleszterin felszívódását.

Kiválasztó rendszer

A szójabab segít meggátolni a COPD kialakulását.

Nemi rendszer

A szójabab enyhítheti a menopauza számos hatását.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Bőr

A szójabab lassítja a bőr örgedését.

Számos betegség kialakulását segít meggátolni többek között a mellrák, bélrák és prosztatarák kialakulását. Szervezeted teljes kolesztrein és triglicerid szintjét helyreállítja, továbbá segíti a megfelelő diéta mellett a súlycsökkentést. A szója protein a csontritkulás kialakulásának kockázatát csökkenti és növeli a csontok sűrűségét. Különösen nők számára hasznos, mivel a szója protein csökkenti a hőhullámok számát a női menopauza időszaka alatt.

Referenciák:

Liang, W., et al.  Soy consumption reduces risk of ischemic stroke:  a case-control study in Southern China.  Neuroepidemiology.  33(2):111-116, 2009.

Adlercreutz, C. H., et al.  Plasma concentrations of phyto-oestrogens in Japanese men.  Lancet.  342:1209-1210, 1993.

Low fat, fiber and legumes fight cancer.  All Natural Muscular Development.  35(2):34, 1998.

Anderson, J. W., et al.  Meta-analysis of the effects of soy protein intake on serum lipids.  New Engl J Med.  333:276-282, 1995.

Zhao, R., et al.  Extracts from Glycine max (soybean) induce elastin synthesis and inhibit elastase activity.  Exp Dermatol.  18(10):883-886, 2009.

Válogatás írásainkból.