Két nemzetközileg is elismert street workout versenyző, Hordós Márk, és Szarka Ákos is dolgozott az edzésterven, amelyet szabadon a rendelkezésedre bocsátunk. Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk Neked.
Az étrendet és étrend-kiegészítő terveket a Peak szakemberei készítették, hétköznapi férfiak számára ajánlott termékekkel. Ez azoknak a férfiaknak készült, akik a street-workout élmény eléréséhez, az alap ismereteket szeretnék megtanulni.
A MÉG ingyenes anyagban, megtalálod 3 hétköznapi férfi programját, amelyet a Peak street-workout átalakító projektjében használtunk.
Veszteni valód nincs, a legjobb street-workout edzők írták a terveket, azaz legalább szakmai alapokra támaszkodva kezdheted el az edzéseket.
Az étrend, ugyanúgy mint a többi sportban, megalapozza, hogy másnap, vagy a következő edzésen hogyan tudsz teljesíteni, és ezzel arányosan változzon a külsőd. A street-workout sportolók étrendje nem tartalmaz tömegnövelőket, a gyors mozgás és a robbanékony erő fejlesztése a cél.
Ehhez a célhoz speciális táplálék-kiegészítőkre van szükség. Azért, hogy megfelelően válassz, és ne nyúlj mellé, a céljaidnak megfelelő étrend-kiegészítő tervet is csatoltunk.
Olivér edzésterv
Cégvezető, családapa
Ákos edzésterv
Matematikus
András edzésterv
Éttermi vezető
A jelöltek 3 típust személyesítenek meg, azaz Te is könnyen megtalálod a Rád szabott tervet.
Nem hibázhatsz, mindhárom tervezetet elküldjük, azaz csak ki kell választanod, melyik vagy Te!
Azoknak, akik változnának, de nem biztosak abban, hogy valóban szükséges.
Azoknak, akik akarnak változni és már el is kezdték.
Burke, E. R. Pyruvate. New Canaan, C.T. Keats Publishing, 1997:40. Burke, E. R. Boosting exercise performance with pyruvate and dihydroxyacetone. Health & Nutrition Breakthroughs. January 1998.
Kalman, D., et al. Effects of exogenous pyruvate on body composition and energy levels. Med Sci Exer Sport. 30(5), 1998. http://ajcn.nutrition.org/content/59/2/331
Kalman, D., et al. Effect of pyruvate supplementation on body composition and mood. Curr Ther Res. 59(11):793-802, 1998.
Blomstrad, E.,Newsholme, E. A., et al. Branched-chain amino acids and central fatigue. Journal of Nutrition. 136(1):274S-276S, 2006.
Influence of ingesting a solution of branched-chain amino acids on perceived exertion during exercise. Acta Physiol Scand. 159(1):41-49, 1997.
Mittleman, K. D., et al. Branched-chain amino acids prolong exercise during heat stress in men and women. Med Sci Sports Exerc. 30(1):83-91, 1998.
Kaufman, K. Fish oils control obesity and prevent degenerative diseases. Vitamin Research News. 16(8), 2002.
Ergas, D., et al. n-3 fatty acids and the immune system in autoimmunity. Isr Med Assoc J. 4(1):34-38, 2002.
Bernard-Gallon, D. J., et al. Differential effects of n-3 and n-6 polyunsaturated fatty acids on BRCA1 and BRCA2 gene expression in breast cell lines. British Journal of Nutrition. 87(4):281-289, 2002.
Calder, P. C. Dietary modification of inflammation with lipids. Proc Nutr Soc. 61(3):345-358, 2002.
Brilla, L. R., et al. Effect of fish oil supplementation and exercise on serum lipids and aerobic fitness. J Sports Med. 30(2):173-177, 1990.
Dean, W., et al. Medium chain triglycerides (MCTs): Beneficial effects on energy, atherosclerosis and aging. Vitamin Research News. 17(7), 2003.
Konig, D. A., et al. Essential fatty acids, immune function, and exercise. Exercise Immunology Review. 3:1-31, 1997.
Maroon, J. C., et al. omega-3 Fatty acids (fish oil) as an anti-inflammatory: an alternative to nonsteroidal anti-inflammatory drugs for discogenic pain. Surg Neurol. 65(4):326-331, 2006.
Firshein, R. The Nutraceutical Revolution. Riverhead Books via Penguin Putnam Inc., New York, USA. 1998:44.
Hainer, V., et al. The role of oils containing triacylglycerols and medium-chain fatty acids in the treatment of obesity. The effect of resting energy expenditure and serum lipids. Cas Lek Cesk. 133(12):373-375, 1994.
Human study demonstrated the ability of MCTs (15 ml per day) to prevent diet-induced decline in basal metabolic rate in obese patients. Baba, N., et al. Enhanced thermogenesis and diminished depostion of fat in response to overfeeding with diet containing medium chain triglycerides. American Journal of Clinical Nutrition. 35(4):678-682, 1982.
Masoro, E. J., et al. Dietary restriction. Exp Gerontol. 30:291-298, 1995.
Rajindar, S., et al. Oxidative stress, caloric restriction, and aging. Science. 273:59-63, 1996.
Ingram, D. K., et al. Dietary restriction benefits learning and motor performance. Gerontology. 42(1):78-81, 1987.
Merchant, A. T., et al. Protein intake is inversely associated with abdominal obesity in a multi-ethnic population. Journal of Nutrition. 135(5):1196-1201, 2005.
Hobbs, L. S. Fat news: Dietary protein increases weight loss. All Natural Muscular Development. 34(2):170, 1997.
Burke, D. G., et al. The effect of whey protein supplementation with and without creatine monohydrate combined with resistance training on lean tissue mass and muscle strength. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 11(3):349-364, 2001.
Cornish, S. M., et al. Conjugated linoleic acid combined with creatine monohydrate and whey protein supplementation during strength training. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 19(1):79-96, 2009.
Marshall, K. Therapeutic applications of whey protein. Alternative Medicine Review. 9(2):136-156, 2004.
Walker, T. B., et al. The influence of 8 weeks of whey-protein and leucine supplementation on physical and cognitive performance. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 20(5):409-417, 2010.
Hall, W. L., et al. Casein and whey exert different effects on plasma amino acid profiles, gastrointestinal hormone secretion and appetite. British Journal of Nutrition. 89(2):239-248, 2003.
Luhovyy, B. L., et al. Whey proteins in the regulation of food intake and satiety. Journal of the American College of Nutrition. 26(6):704S-712S, 2007.
Sinatra, S. T., et al. L-Carnitine and the Heart. Keats Publishing. Los Angeles, USA. 1999:21.
Arenas, J., et al. Effects of L-carnitine on the pyruvate dehydrogenase complex and carnitine palmitoyl transferase activities in muscle of endurance athletes. FEBS Lett. 341(1):91-93, 1994.
Cook, M. E., et al. Immune modulation by altered nutrient metabolism: nutrional control of immune-induced growth depression. Poultry Science. 72(7):1301-1305, 1993.
Papamandjaris, A. A., et al. Medium chain fatty acid metabolism and energy expenditure: obesity treatment implications. Life Sciences. 62:1203-1215, 1998.
Toshkov, A., et al. Tribestan: immunostimulating properties. Med-Biol Inf. 28-31, 1985.