A hajdina Ázsiában őshonos növény. A középkorban terjedt szét a világban. A hajdina a keserűfélék családjába tartozik. A hajdina 56-77% -ban keményítőt, 18-21 %-ban élelmi rostot, ennek 13-18 % cellulóz. A gyógynövény igen értékes vitamin forrás. Tudj meg többet a hajdináról!
Antioxidáns hajdina kivonat
Pillanatnyilag nincs gyártásban olyan Peak termék, amely tartalmazza ezt a kivonatot.
Mire jó a hajdina kivonat?
Anyagcsere
Hajdina antioxidáns tulajdonsággal bír.
Hajdina csökkenti a vér cukor szintet.
A hajdina segíthet a székrekedés kezelésében.
A hajdina segíthet a candida albicans kezelésében.
Szív és érrendzser
A magas vérnyomás kezelésére is alkalmazták.
Kiválasztó rendszer
A krónikus májbetegség megelőzésében is segíthet a hajdina.
A hajdina segíthet meggátolni a máj elzsírosodását.
Referenciák:
Zielinshi, H., et al. Antioxidant activity and total phenolics in selected cereal grains and their different morphological fractions. J Agric Food Chem. 48(6):2008-2016, 2000.
Kawa, J. M., et al. Buckwheat concentrate reduces serum glucose in streptozotocin-diabetic rats. J Agric Food Chem. 51(25):7287-7291, 2003.
Pu, F., et al. Protective effect of buckwheat polyphenols against long-lasting impairment of spatial memory associated with hippocampal neuronal damage in rats subjected to repeated cerebral ischemia. J Pharmacol Sci. 94(4):393-402, 2004.