Az ornitin egy nem esszenciális aminosav. Az ornitin legfontosabb tulajdonsága, hogy stimulálja a növekedési hormon termelésedet, ennek okán növelheti erődet és izmaid méretét. Különösen előnyös tulajdonsága, hogy mindezt úgy teszi, hogy közben csökkenti testzsírodat és segít megszabadulni a felesleges kilóktól.

Növekedési hormon
Immunrendszer
Az ornitin serkentheti az immunrendszer egészséges működését.
Az ornitin segíthet megelőzni egyes rákos megbetegedések kialakulását.
Az ornitin növelheti a csecsemőmirigy méretét.
Anyagcsere
Az ornitin segíthet megelőzni, illetve enyhíteni a fáradtságérzetet.
Az ornitin fokozhatja a máj regenerációját.
Idegrendszer
Az ornitin hasznos lehet az Alzheimer-kór kezelésében, mivel a polyamines szint növelésével képes a sérült axonok gyógyítására.
Bőr
Az ornitin felgyorsíthatja a sebek/hegek gyógyulási folyamatát azáltal, hogy serkenti az emberi növekedési hormon (HGH) kibocsátását és stimulálja a polyamines termelést.
Ornitin a táplálkozásban:
Az ornitin a legtöbb tejtermék összetevője.
Az ornitin a legtöbb húsban megtalálható, különösen a csirkében.
Miért hasznos számodra az ornitin?
Könnyen beviheted szervezetedbe mivel fehérje gazdag ételekben megtalálható, húsokban, tojásokban és tejtermékekben.
Elsődleges pozitív hatása, hogy serkenti a növekedési hormon szintet ennek okán növelheti erődet és izmaid méretét. Továbbá mindezt úgy teszi, hogy közben csökkenti testzsírodat és segít megszabadulni a felesleges kilóktól.
Segíti az immunrendszered működését, és így egészségesebb tudsz maradni.
Kimossa szervezetedből az ammóniát, aminek hatása az, hogy a regenerációdat elősegíti.
Napi ajánlott bevitele számodra
500 mg ornitin naponta kétszer az ajánlott bevitele.
Felhasznált referenciák:
Chaitow, L. Amino acids in therapy. Thorsons Publishing Group, England, 1985:86-88.
Braverman, Eric R. The Healing Nutrients Within. Keats Publishing, New Canaan, Connecticut, USA. 1997:230.
Chaitow, L. Amino Acids in Therapy. Thorsons Publishing Group, England, 1985:86-88.
Pearson, D. & Shaw, S. Life Extension: A Practical Scientific Approach. Warner Books, New York, USA, 1982:87.