Rizskorpa kivonat

Hatóanyagok: Rizskorpa kivonat - PEAK, peakshop.hu

A rizskorpa a rizs külső héja, mely tápanyagokban rendkívül gazdag, ugyanakkor a rizs hántolása során leválasztják, így aki hántolt rizst fogyaszt, az elesik pozitív tulajdonságainak kihasználásától. A Távol-Keleti gyógyászatban használata nagy múltra tekint vissza, akárcsak a belőle készült olajé. Tudj meg most mindent a rizskorpáról!

A rizskorpát használják többek között a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az alkoholizmus és az AIDS kezelésére.  Hasznos lehet továbbá a gyomor- és vastagbélrák, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében. A fogyasztása erősíti az immunrendszert, továbbá növelheti a sportteljesítményt és az állóképességet, javítja a máj működését és antioxidánsként viselkedik.

Ajánlott rizskorpa kivonat tartalmú termékek. Kattints a képükre ha megnéznéd őket!

Egészségvédő rizs korpa

A magas koleszterinszint kezelésére is alkalmas, mivel olyan anyagokat tartalmaz, melyek csökkenthetik a koleszterin felszívódását, illetve növelhetik a kiválasztását. A kalcium felszívódására gyakorolt hatása révén pedig a vesekövek kialakulását is megelőzheti.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Szív- és érrendszer

A rizskorpa segíthet az érelmeszesedés visszafordításában (a tocotrinelol tartalmának köszönhetően).

Emésztőrendszer

A rizskorpa enyhítheti a székrekedést (mivel növelheti a széklet mennyiségét és a székletürítés gyakoriságát).

Kiválasztó rendszer

A rizskorpa megelőzheti a vesekövek kialakulását.

Immunrendszer

Egyes beszámolók szerint a rizskorpa enyhítheti az allergiát.
A rizskorpa csökkentheti a vastagbélrák előfordulásának kockázatát, és javíthatja a túlélési kilátásokat.

Anyagcsere

A rizskorpa akadályozhatja a koleszterin felszívódását és csökkentheti a trigliceridek szintjét.

Felhasznált referenciák:

Asaf, A., et al. Novel tocotrienols of rice bran inhibit atherosclerotic lesions in C57BL/6 ApoE-deficient mice. Journal of Nutrition. 131(10):2606-2618, 2001.
Tomlin, J., et al. Comparison of the effects on colonic function caused by feeding rice bran and wheat bran. Eur J Clin Nutr. 42(10):857-861, 1988.
Ebisuno, S., et al. Rice-bran treatment for calcium stone formers with idiopathic hypercalciuria. British Journal of Urology. 58(6):592-5, 1986.
Konlee, M. Rice bran stops allergies. Positive Health News. 2(11), 1999.
Gestel, G., et al. Comparative evaluation of the effects of two different forms of dietary fibre (rice bran vs. wheat bran) on rat colonic mucosa and faecal microflora. Ann Nutr Metab. 38(5):249-256, 1994.
Gerhardt, A. L., et al. Full-fat rice bran and oat bran similarly reduce hypercholesterolemia in humans. Journal of Nutrition. 128(5):865-869, 1998.

Ketogén diéta, KÖNNYEN!

Válogatás írásainkból.