Az utolsóként fedezték fel az aminosavak a fehérjealkotói közül a treonint, az 1930-as évek végén. A treoninról tudnod kell, hogy egy esszenciális aminosav. Vízben nagyon jól oldódó anyag, fehér kristályos anyag. Különböző növényekben és mikroorganizmusokban a treonin aszparginsavból szintetizálódik.
Esszenciális aminosav
Sok táplálékban megtalálható baromfihúsban, lencsében, halakban gomolyában, tojásban szezámmagban, tej.
A treonin fogaid felépítésében játszik kulcsszerepet, különösen a fogzománc felépítésében.
Pillanatnyilag nincs gyártásban olyan Peak termék, amely tartalmazza ezt a kivonatot.
Szív és érrendszer
A Treonin összepontosul a szívben.
Emésztő rendszer
A Treoninről több kutatás bizonyítja, hogy enyhíti az emésztési zavarokat.
Immunrendszer
Ha szervezetben treonin hiány van, akkor kevesebb antitestet termel a szervezet.
Anyagcsere
A treonin segít meggátolni a máj elzsírosodását.
Segít a tápanyag felszívódásban.
Csont és izomrendszer
A treonin összpontosul az izmokban.
Idegrendszer
A treonin csökkenti a szorongást.
A treonin összpontosul a központi idegrendszerben.
Napi 2000 mg treonin bevitele enyhítheti a depresszió néhány fajtáját.
A treonin segít kontrolban tartani az epilepsziát.
A treonin hiánya szervezetben ingerlékenységet okozhat.
Stressz helyzetben a szervezted több treonint igényel
Száj
A treonin szerves része a fogzománcnak.
Bőr
A treonin javítja bőr egészségi állapotát.
Napi ajánlott bevitele számodra:
Napi 0,5 gramm az ajánlott bevitele számodra
Referenciák:
Faure, M., et al. Dietary threonine restriction specifically reduces intestinal mucin synthesis in rats. Journal of Nutrition. 135(3):486-491, 2005.
Testa, D., et al. Chronic treatment with L-threonine in amyotrophic lateral sclerosis: a pilot study. Clin Neurol Neurosurg. 94(1):7-9, 1992.
Chaitow, L. Amino Acids in Therapy. Thorson Publishers, Wellingborough, Northamptonshire, England, 1985:62.
Braverman, Eric R. The Healing Nutrients Within. Keats Publishing, New Canaan, Connecticut, USA. 1997:286.
Williams, R. J. Environmental control of mental disease. In: Nutrition Against Disease. Bantam Books, 1981:163.