Néha mindenki szeret bűnözni, gondolom ezzel te is így vagy. És azzal is, hogy a nassolás utáni bűntudat nem jó dolog. Ha az előző mondatokkal egyetértesz, akkor a Peak legújabb termékét neked találták ki. A Peak „diétafelelős mérnökei” ugyanis megalkották a bűntudat nélküli nassolás új formáját, a Peak Dietella csokoládés mogyorókrémet.
Mogyorókrém
Ez az új termék több szempontból is támogatja a diétádat. A piacon található legtöbb termékkel ellentétben ez a mogyorókrém nem tartalmaz cukrot. Ehelyett édesítésre eritriolt használunk, ami egy cukoralkohol. Az eritriol nagy része még a vékonybélben felszívódik, így nem okoz puffadást. Ráadásul a felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a 24 órán belül változatlan formában távozik a szervezetből, ráadásul nincs hatással az inzulintermelésedre. További pozitívuma – igaz a diétádhoz szorosan nem kapcsolható -, hogy mivel a szádban lévő baktériumok nem tudják lebontani, így nem okoz fogszuvasodást.
Másik fő összetevője a földimogyoró. Ez a csonthéjas azonban nem csak a finom ízhez járul hozzá. A földimogyorót a világ egyik legegészségesebb élelmiszerének tartják magas tápértékei miatt. Amellett, hogy alacsony a glikémiás indexe nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, szénhidrát tartalma mégis alacsony (16,13g/100g):
- Niacin: 12mg (75%)
- Panthotén sav: 1,8mg (35%)
- Piridoxin: 0,35mg (27%)
- Riboflavin: 0,135mg (10%)
- E vitamin: 8,33mg (55,5%)
- Kálium: 705mg (15%)
- Kalcium: 92mg (9%)
- Réz: 1,14mg (127%Ö
- Vas: 4,58mg (57%)
- Magnézium: 168mg (42%)
- Cink: 3,27mg (30%)
Emellett a mogyorónak magas az egyszeresen telítetlen zsírsav tartalma, ami segíti a „rossz koleszterin” szint csökkentését, továbbá a „jó koleszterinét” növelni. Nem utolsó sorban a mogyoróban található fehérje nagyon jó minőségű, könnyen felszívódó.
Diétás mogyorókrém
Természetesen a termék megalkotása során nem csak a cukor elhagyására figyeltünk, igyekeztünk minden alapanyag kiválasztásánál a diétások igényeket szem előtt tartani, illetve fontos volt az élvezeti érték is, hiszen ha nem finom, lehet bármilyen diétás, úgysem fogod megenni. A mogyorókrém legáltalánosabb felhasználása a kenyérre való kenés, de állagának köszönhetően a Dietellát ennél sokkal szélesebb körben felhasználhatod. Az eritriol fent említett jótékony tulajdonságai mellett nagy előnye, hogy egészen 160 °C-ig hevíthető anélkül, hogy elvesztené édes ízét, vagy utóízt hagyna fogyasztásnál. Ezen tulajdonsága pedig tökéletessé teszi különböző sütemények elkészítéséhez. Nyugodtan belekeverheted bármilyen tésztába, és nem kell aggódnod, hogy megváltozik az íze, esetleg valamelyik összetevője az egészségedre ártalmas módon alakul át a hő hatására.
Természetesen olyan édességek készítéséhez is felhasználhatod, amik nem igényelnek sütést, például zabos-csokikrém golyókhoz, vagy csak egyszerűen egy fehérjeporos tésztából készült palacsinta töltéséhez.
Jó Dietellázást, jó diétázást!
FORRÁSOK:
https://peakshop.hu/shop/peak_dietella
https://hu.wikipedia.org/wiki/Eritritol
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=101
http://www.nutrition-and- you.com/peanuts.html