Édes és sós – párban az igazi. 2 féle sütit hoztam Nektek, ezért ez 2 féle cikk lesz, de mutatom, mit hol találsz meg, hogy ugyanazokból az összetevőkből, két féle süti verziót készíthess a diétához.
Tehát jön az édes mogyorókrémes ÉS a sós mogyoróvajas 2 in 1 diétás ünnepi gyorskeksz!
Elérkezett a tél, közelegnek az ünnepek és ilyenkor év végén felgyorsulnak az események. Mindenki rohan, hogy elintézzen mindent és néha még egy egész nap is kevésnek bizonyul, hogy a teendők végére érjen az ember a karácsony előtti időszakban.
Nincs időd semmire, nemhogy a sütés-főzésre, pont ezért fogod szeretni ezt gyors és praktikus receptet, mert az alapmasszából egyszerre készíthetsz egyből édes vagy sós kekszet is, ha váratlanul betoppanna hozzád néhány ismerős.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Ezzel a finomsággal nyugodtan megkínálhatod a vendégeket, mert büntetlenül ehetnek belőle. Nem az egész tálcával nyomjuk be, mert a magvak és a zabpehely miatt, figyelni kell a kekszek szénhidráttartalmára, de egy pár szem mennyei csoda abszolút belefér a mindennapjaidba is.
Az alapmassza elkészítése nagyon egyszerű, és ezeket a hozzávalókat tettem be a cikk listájába. Alább megtalálod.
Ezeket az összetevőket egy nagy tálban jól kavard össze és tedd be a hűtőbe. Elvileg fél óra alatt szépen összeáll, de ezt már előző este is elkészítheted, így csak elő kell kapni, ízesíteni és kisütni.
Az alapmasszát el kell felezni, az egyik részből sós a másik részből pedig édes kekszet tudsz készíteni, így mindenki kedvére választhat. Ez az alapod, és alább mutatom a 2 féle sütid.
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 10 perc |
Mennyiség |
féle étel, 24 db keksz
|
- 250 gramm zabpehely
- 4 púpozott evőkanál Naturganik Útifű maghéj
- 2 púpozott evőnakál Biorganik Fekete Chia mag
- 2 dl víz amennyit felvesz
Hozzávalók
|
- Sós mogyoróvajas keksz elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra lesz szükség: A fenti Alapmassza (fele) 50g natúr földimogyoró 50g natúr kesudió 2 evőkanál Peak Peanut mogyoróvaj, ami só nélkül is enyhén sós ízű a mogyoró jellegéből adódóan Só, ízlés szerint A földimogyorót és a kesudiót aprítsd vagy törd össze. Ebből egy keveset tegyél félre a díszítéshez. Az összetevőket egy tálban jól összedolgozzuk, ha szükséges adhatsz hozzá még sót, de kóstold meg előtte a masszát. Hígításra mindig csak pici vizet használj, de csak ha szükségét érzed. Ha jól összekutyultad a masszát, nincs más dolgod, mint egy sütőpapírral kibélelni egy tepsit és kis kekszeket formálni belőle. Majd 180 C-ra előmelegített sütőbe kisütni a formákat. 15-20 perc alatt megsül, de sütés közben érdemes egyszer-kétszer megfordítani őket, hogy jól átsüljenek. Az elkészült sós ropogtatnivalókat szórd meg a maradék magtörmelékkel, majd folyass a tetejére az isteni Peak mogyoróvajból, amiben nulla cukor, és nulla egyéb anyag van.
- 2. Édes mogyorókrémes keksz elkészítése és a hozzávalók a következők: A fenti alapmassza (másik fele) 1 púpozott evőkanál holland kakaópor (cukormentes, keserű) 2 nagy evőkanál Peak Dietella cukormentes mogyorókrém 1 kis marék cukormentes aszalt vörösáfonya 1 fél tasak sütőpor (gm.mentes) 1 evőkanál zabliszt (gluténmentes), ha szükséges Dia Wellness édesítőszer ízlés szerint Szeletelt mandula a díszítéshez Csipetnyi fahéj Frissen reszelt csillagánizs Az édes változat szinte ugyanúgy készül, mint a sós verzió. Itt egy pici sütőport csempészünk bele a masszába, ez egy picit jobban megemeli a kekszeket sütés közben. A vörösáfonya helyett természetesen használhatsz mást is vagy akár el is hagyható, de így még ízletesebb lesz a keksz. Hasonlóképpen, mint az előző leírásnál, itt is jól össze kell keverni az összetevőket. Majd a sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzunk kis halmokat és kezünkkel formáljunk belőle kekszeket. Ha nagyon ragadna, a massza a tetejét meghinthetjük egy pici zabliszttel, de csak annyit tegyünk rá, hogy formálható legyen. A sütési idő ez esetben is 15-20 perc, 180C-on. Ahhoz, hogy jól átsüljön, forgassuk meg fél időben a kekszeket.
- Az elkészült aprósütemények tetejére kenjünk a Dietellából, mert ANNAK SENKI NEM TUD ellenállni és hintsük meg madulaforgáccsal. Garantáltan sikere lesz ennek a gyors vendégváró ünnepi kekszeidnek!