-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szeretem a hagyományos sütiket “reformosítani” és ez az egyik nagy kedvencem. Még jobban szeretem ezeket a hagyományos sütiket feldobni valamivel, és szerencsére a piskótatekercset rengeteg féleképpen lehet variálni, akár a tésztát, akár a tölteléket.

Ez esetben a piskótát rizslisztből oldottam meg, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Cukor sincs benne, így diétázók, inzulinbetegek, IR-esek is fogyaszthatják.

A töltelék annyiban extra, hogy ha bár a két fő íz (túró és kókusz) teljesen mindennapi, a kettő együtt valamiért mégsem a leggyakoribb amivel találkozhatunk, pedig igazán jól passzolnak 🙂 A Peak kókuszkrémje ráadásul igazán finom és krémes tölteléket ad, nem olyan “száraz”, mint a sima kókuszreszelék.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Ez a piskótatekercs tehát:

  • Gluténmentes
  • Hozzáadott cukortól mentes
  • Magas fehérje tartalmú (amit tudtok növelni természetesen tetszőleges ízesítésű fehérjeporral akár a tésztába, akár a töltelékbe keverve.)
    + Isteni finom 🙂

Tápanyagadatok
Kókuszkrémes piskótatekercs gluténmentesen
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 110 Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g 9%
Szénhidrát 9g 3%
Fehérje 5g 10%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótatekercshez
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 1 kk gluténmentes sütőpor
  • 2 evőkanál Dia-Wellnes 1:4 édesítőszer
  • ShopRite Fat Free olajspray
A krémhez
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótatekercshez
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 1 kk gluténmentes sütőpor
  • 2 evőkanál Dia-Wellnes 1:4 édesítőszer
  • ShopRite Fat Free olajspray
A krémhez
Elkészítés
  1. Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítőszerrel elkeverjük majd robotgéppel apránként hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert fehérjét is.
  2. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( + még lefújtam shoprite olajspray-vel is) öntjük és elegyengetjük.
  3. 170 fokon (légkeverésen) körülbelül 15 perc alatt elkészül.
  4. Amíg sül a piskóta elkészítjük a tölteléket is. A kókuszkrémet mikróban kicsit megolvasztjuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
  5. A legjobb ha a kész piskótát még melegen nedves konyharuhába feltekerjük és megvárjuk amíg kicsit kihűl.
  6. Utána mehet bele a töltelék körülbelül 2/3-a, a maradékot pedig a rolád külsejére fogjuk kenni.
  7. Utolsó lépésként megszórjuk kókuszreszelékkel, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihentetni.

Kókusz fanoknak több recept ITT!

Kókuszkrémes piskótatekercs

Kókuszkrémes piskótatekercs gluténmentesen

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.