Lassan elérkezik a november és ezzel egy időben befejeződik az almaszüretek időszaka is. Most a piacokon olcsón hozzájuthatsz ehhez a remek gyümölcshöz, melynek számtalan jótékony hatása ismert. A világ több mint 1000 fajta almájából mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma. A sportolók számára kiváltképpen hasznos, mert a gyomrunk nagyon rövid idő alatt megemészti és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet, ha szellemi munkát végzel az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása révén. Fogyasztása nagymértékben felgyorsítja az anyagcserédet, mivel a rendkívül magas a rosttartalma. Az emésztőrendszered megtisztítása révén megszabadít a felhalmozódott méreganyagoktól.
Ha nem akarsz mindig nyers almát rágcsálni és nem veted meg az édességet sem, akkor itt van számodra egy kiváló és egyszerű diétás édesség, az almachips.
Almachips
Hozzávalók:
- 2 db (bármilyen) alma
- 1 citromból nyert citromlé
- 200 g darált eritritol (porcukor helyett)
- 1 evőkanál fahéj
Almachips recept
Elkészítése:
1. Az almákat alaposan mosd meg és töröld szárazra.
2. Kimagozás és hámozás nélkül szeleteld a lehető legvékonyabbra.
3. Kend meg a szeletek mindkét oldalát citromlével.
4. Egy tálban keverd össze a darált eritritolt a fahéjjal és a szeleteket alaposan forgasd meg benne.
5. Ezt követően a beforgatott szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd egymás mellé.
6. 100 fokos sütőben 60 percig süsd, félidőben forgasd meg.
Sokáig eláll, de a tárolásnál figyelj arra, hogy ne érje levegő, mert mint a hagyományos chips, ez is veszíthet a ropogós állagából.
Ugye, hogy milyen egyszerű?