Ilyen időben jobb, ha nem is a konyhában tervezed a sütést-főzést, hanem a kertet veszed célba egy jó kis grillezésre, sütögetésre. A kint, szabad tűzön elkészített ételek teljesen más ízt kapnak, sokkal intenzívebb, finomabb lesz az eredmény. Itt van hozzá két recept is egyből, egy a grill-lapra, egy pedig a nyársra.
Csirkemell
Hawaii-i csirke nyárs
Hozzávalók:
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál xilit/vagy más édesítő
- 2 evőkanál sherry
- 1 evőkanál szezámolaj
- ¼ kávéskanál fahéj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 70 dkg csirkemell (nagyobb kockákra felvágva)
- ananász darabkák (1 konzerv)
- nyárs/hurkapálca
Elkészítése:
Egy tálba keverd össze a szójaszószt, az édesítőt, sherryt, szezámolajat, fahéjat, ananász darabkákat és a fokhagymát! Mindezt egy nagyobb tálban alaposan forgasd össze a felkockázott csirkemellel! Fedd le fóliával és hagyd állni pár órára, majd tűzd fel őket nyársra vagy hurkapálcára és grillen süsd őket aranybarnára! A kész nyársakat citrommal locsold meg!
Csirkemell grill
Kormos csirke
Hozzávalók:
- ½ teáskanál paprika
- 1/8 teáskanál só
- ¼ teáskanál cayenne bors
- ¼ teáskanál kakukkfű
- 1/8 teáskanál fehérbors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkemell (2 egész mell)
Elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat egy tálba: paprika, só, cayenne bors, kakukkfű, fehérbors, fokhagyma! A csirkemelleket olajozd be majd forgasd bele a fűszerkeverékbe mindkét oldalát! Ezt követően grillen alaposan süsd át mindkét felét aranybarnára! A sütés végén érdemes felszeletelned a csirkét. Salátával összekeverve a legjobb fogyasztani.
Bármilyen grillpartihoz jól jöhet egy BBQ öntet! Mellé nem lőhetsz vele!
Apropó, szóltál már a haveroknak?
Peak Ma – Kis-Pap Balázs, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon!