-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Te is szereted a fasírtot, de nem akarsz a hagyományos, sertéshúsból készültet fogyasztani? Itt egy alternatíva, ezúttal pulykából, köretnek pedig már a középkor óta ismert növény, a hajdina lesz.

Diétás fasírt

Hozzávalók:

  • 500 gramm pulyka darált hús
  • 2 db tojás
  • 30 g zabpehelyliszt
  • kókuszzsír
  • só, bors, fűszerek
  • hajdina

Diétás pulykafasírt

Elkészítése:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  1. Keverd össze a húst a tojásokkal, a zabpehelyliszttel.
  2. Fűszerezd ízlésed szerint.
  3. Vizezd be a kezed és gyúrj kisebb, nagyobb golyókat.
  4. Hevíts kókuszzsírt egy serpenyőben és süsd ki benne a fasírtgolyókat.
  5. A hajdinát kétszeres mennyiségű vízben főzd meg, fedő alatt, míg meg nem puhul. A főzővizet enyhén sózd meg és kipróbálhatod, hogy egy kis bazsalikomot és majorannát is szórsz bele, ami nagyon jól illik hozzá.

A hajdina zsírmentes, nem tartalmaz glutént, viszont B1-, B2-, C-, és E-vitamin található benne. Kitűnő fehérjeforrás és gazdag ásványi anyagokban, mint a cink, réz, mangán, magnézium és kalcium. Jótékonyan hat a koleszterinszintedre és a vérnyomásodra valamint magas rosttartalmának köszönhetően az emésztésed is támogatja.

Érdemes időnként a rizs helyett étrendedbe a hajdinát is beillesztened!

Back for lunch after 8 hour climb

Ketogén diéta könnyen! Töltsd le INGYEN a felkészülésedhez!