Te is szereted a fasírtot, de nem akarsz a hagyományos, sertéshúsból készültet fogyasztani? Itt egy alternatíva, ezúttal pulykából, köretnek pedig már a középkor óta ismert növény, a hajdina lesz.
Diétás fasírt
Hozzávalók:
- 500 gramm pulyka darált hús
- 2 db tojás
- 30 g zabpehelyliszt
- kókuszzsír
- só, bors, fűszerek
- hajdina
Diétás pulykafasírt
Elkészítése:
- Keverd össze a húst a tojásokkal, a zabpehelyliszttel.
- Fűszerezd ízlésed szerint.
- Vizezd be a kezed és gyúrj kisebb, nagyobb golyókat.
- Hevíts kókuszzsírt egy serpenyőben és süsd ki benne a fasírtgolyókat.
- A hajdinát kétszeres mennyiségű vízben főzd meg, fedő alatt, míg meg nem puhul. A főzővizet enyhén sózd meg és kipróbálhatod, hogy egy kis bazsalikomot és majorannát is szórsz bele, ami nagyon jól illik hozzá.
A hajdina zsírmentes, nem tartalmaz glutént, viszont B1-, B2-, C-, és E-vitamin található benne. Kitűnő fehérjeforrás és gazdag ásványi anyagokban, mint a cink, réz, mangán, magnézium és kalcium. Jótékonyan hat a koleszterinszintedre és a vérnyomásodra valamint magas rosttartalmának köszönhetően az emésztésed is támogatja.
Érdemes időnként a rizs helyett étrendedbe a hajdinát is beillesztened!