-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szereted a marhahúst? És az abból készült fasírtot? Szeretnéd büntetlenül enni egy kiadós edzés után? Akkor ez a recept neked szól! Finom, egészséges, bőséges fehérjetartalmú és ami a legfontosabb, hogy változatos és eltérő a szokásos  „ csirke-rizs” kombinációtól! 🙂

Peak-tipp: Az a baj a fasírtokkal, hogy sokat kell pepecselni velük, hogy készen legyenek. Este, edzés után, vagy a munkából hazatérve hullafáradtan senki sem fog egy finom fasírtnak nekiállni. Ezentúl ez meg van oldva, mert a Peak MeatBalls 5 perc alatt megsül, és a fasírtport csak egy kis vízzel kell összekeverned. Fontos, ez VEGA fasírt, de finom, fűszeres az íze! Nézd meg itt!

Diétás fasírt

Hozzávalók:

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

  • 400 g darált marhahús
  • 2 tojás
  • 30-40 g zabpehelyliszt
  • zabkorpa
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • Kalóriamentes Olaj vagy kókuszzsír
  • bulgur avagy búzatöret

Elkészítése:

  • A darált marhahúshoz add hozzá a tojásokat, a zabpehelylisztet!
  • Sózd és fűszerezd meg ízlés szerint! Én most borsot, majorannát és oregánot használtam.
  • Kézzel vagy villával jól dolgozd össze!
  • Kicsit vizezd be a kezedet és formálj belőle kis vagy nagy golyóbisokat!
  • Hempergesd meg a zabkorpában!
  • Hevíts a serpenyőben a kókuszzsírt, ezúttal többet, hogy kb. félig elfedje a fasírtokat!
  • Süsd, míg aranybarna nem lesz!
  • Közben főzd meg a bulgurt vízben!

Diétás fasírt marhahúsból

A bulgur nem más, mint tört búza. Különböző méretben kapható, vannak rizsméretűek és egészen apróra őrölt verziók is. Ezeket a búzaszemeket többnyire hántolják, majd előfőzik. Keleten gyakran még ma is a napon szárítják, ha házilag készül. Alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a rizsé, tehát diétához is nagyon ajánlott. Simán adhatod a nagyobb szemű változatot rizs helyett köretként is, de mivel a bulgur remekül átveszi az ízeket, érdemes inkább zöldségekkel variálnod. (Ebben a receptben most csak simán, zöldségek nélkül készítettem.)

Még édességként is elkészíthető, tejjel és vaníliával, citromhéjjal, kevés cukorral felfőzve. Hogyan készítsd el, ha köretként szeretnéd a húshoz? A bulgurt (ami ugye előfőzött búzatöret) forrázd le annyi vízzel, hogy elfedje, takard le és hagyd néhány perc alatt megpuhulni!

Próbáld ki a bulgurt, és fedezd fel ezt a nagyszerű gabonafélét!

Neked melyik vált be legjobban a diétád alatt?

 

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!