Sokan mondják, hogy palacsintát mindenki tud sütni (még a férfiak is), ha valaki még nem készítette, akkor az majd belejön, de ez egy olyan étel, amit nem lehet nem tudni… EGYSZERŰ ÉS NAGYSZERŰ!!!
Fehérjés palacsinta
Ahány ország, annyiféle változata ismert, készítheted édesen vagy sósan, gyümölccsel vagy zöldséggel, és még napokig sorolhatnánk, hogy mennyi és mennyi palacsintafajta létezik szerte a világon. Viszont mit szólnál ahhoz, hogy ha még könnyebb dolgod lenne, és nem kellene még az alapanyagok arányával sem foglalkoznod? Akkor ajánlom figyelmedbe a PEAK által kifejlesztett magas fehérjetartalmú palacsintaport, mellyel a palacsintasütés ezentúl gyerekjáték lesz. Mutatok neked két olyan receptet, melyet nagyon könnyen beilleszthetsz szinte mindegyik diétába és garantáltan sikered lesz vele a család minden tagja előtt.
Mogyorós-banános palacsinta
- 1 adag (100 g) Peak Gourmet palacsintapor
- 2,5 dl zsírszegény tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 db banán
- 5-6 evőkanál Peanut Butter 100% mogyoróvaj
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A palacsintaport a tejjel csomómentesre keverjük, majd 1-2 percig pihentejük a tésztát. Ezután a szokásos módon palacsintasütőben kisütjük a lapokat.
Miután kihűltek kezdődhet a töltés. A palacsintákat vékonyan megkenjük mogyoróvajjal, erre ráfektetjük a hosszában elfelezett banánt és feltekerjük.
Extra mogyoróvajjal tálaljuk.
Fehérjés palacsinta recept
Almás-narancsos karamellizált palacsinta
- 1 adag (100 g) PEAK PROTEIN PANCAKES palacsintapor
- 2,5 dl zsírszegény tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 db alma
- fél narancs reszelt héja és leve
- 1 evőkanál Agavé szirup
- fahéj, gyömbér, szerecsendió (ízlés szerint)
Elkészítés:
A palacsintaport a tejjel csomómentesre keverjük, majd 1-2 percig pihenttejük a tésztát. Ezután a szokásos módon palacsintasütőben kisütjük a lapokat.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Az almát, a narancs héját és levet, valamint az Agavé szirupot egy serpenyőben arany barnára karamellizáljuk a fűszerek hozzáadásával. Vékonyan megtöltjük vele a palacsinta lapokat, majd háromszögűre hajtjuk. Tálaláskor az almás-narancsos karamellizált töltelékkel díszítjük.
Mindkettő brutálisan finom, és még szenvedned sem kell az elkészítésükkel!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Két fehérjés palacsinta, avagy finomat ilyen könnyen még nem készítettél!" című cikkhezEz nagyon jó kis recept gyűjtemény lett Bence! 🙂 Köszönjük!