-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha kedveled a húsételeket, akkor a vadas sem hiányozhat a kínálatból. Bemutatok neked egy egyszerű, de csökkentett kalóriatartalmú receptet az elkészítésére. Így sem lesz klasszikusan diétás, versenydiétában nem is állja meg a helyét, de ugye neked nem is ez a célod. Súlymegtartásra tökéletesen megfelelő. Ez az étel három fő részből áll: pörköltalap, mártás és a zsemlegombóc.

Vadas

Hozzávalók a pörkölt alaphoz:

  • 1/2 kg zsírszegény hús (lehetőleg marha, vagy vadhús, én sertésből készítettem)
  • olíva olaj vagy nullkalóriás olajspray
  • 1 db hagyma
  • pirospaprikavadas_dietasan
  • nátrium csökkentett só
  • 10 szem egész bors
  • 4-5 babérlevél

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1-2 db sárgarépa
  • 1-2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db hagyma
  • nátrium csökkentett só
  • kis doboz zsírszegény tejföl
  • habaráshoz kevés CH szegény liszt vagy zabliszt
  • 1 teáskanál mustár

Hozzávalók a zsemlegombóchoz:

  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • kis olíva olaj
  • 1 db tojás
  • zabliszt és teljes kiőrlésű tönkölyliszt fele-fele arányban (20-20 dkg kb.)
  • nátrium csökkentett só
  • 1 bögre víz

Vadas diétás recept

Az elkészítést a pörköltalappal kezdd:

1. Pirítsd „üvegesre” a hagymát egy serpenyőben

2. Add hozzá a húst, sót, pirospaprikát és egy kevés vizet.

TOTÁLISAN ingyenes a kiszállítás a Peakshopban + 50% OFF! (minden 2.)

3. Most jöhet a vadas fűszerezés: a babérlevél és az egész bors.

4. Fedő alatt főzd puhára a húst, úgy, hogy az ne égjen le!

Ez idő alatt jöhet a mártás elkészítése:

1. Pucold meg a zöldségeket, majd aprítsd össze.

2. Párold meg egy edényben jó puhára (közben keverd meg a pörköltalapot).

3. Amikor kész, a levét öntsd le és tedd félre, majd botmixerrel turmixold össze.

Pörköltalap és a mártás:

Ha a pörköltalap is elkészült, add hozzá a leturmixolt zöldségkeveréket, mustárt, a tejfölt és a félrelakott léből kevés liszttel habard be. Vigyázz a mustárral, nem kell belőle sok. Akkor jó, ha kicsit savanykás.

És végül a zsemlegombóc:

1. Kockázd fel a kenyeret (legjobb, ha már régi és száraz).

2. Pirítsd meg kevés olajon, vigyázz, nehogy megégjen!

3. A többi alapanyag összedolgozásával kapott tésztában forgasd meg a pirított kenyérkockákat.

4. A tésztás keveréket szaggasd (gombóc formában) forrásban lévő vízbe, majd hagy főni legalább 10 percig

dietas_vadas_recept

A tökéletes vasárnapi diétás ebéd! Elkészíted?

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!