-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Szereted a főtt húst tormával fogyasztani? Kicsi belőle néha bitang erős, igaz? Rettenetesen jó baktérium- és vírusolő hatása van. Mikor máskor, ha nem ebben a napsütéshiányos, kissé lehangoló időben van erre szükséged?

Egyszerű a dolgod. Bevásárlás után pucolnod, majd reszelned kell. Tedd bele egy pulyaraguba!

Pulykaragu

Hozzávalók:

  • fél szál torma
  • 2 evőkanál magos, cukormentes mustár
  • 200 ml rizstejszín
  • só, fehér bors
  • 40 dkg pulykamell
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kókuszzsír
  • 2 dl víz

Tormás pulykaragu

Elkészítés:

50% OFF (minden 2.) + AJÁNDÉK diétás Dió v. Mákkrém is a Tiéd - cukimentes ROLÓVAL!

Szeld finomra a hagymát és vágd kockákra a pulykát. Hevített kókuszzsíron pirítsd le őket, majd önts rá 1 dl vizet. Mielőtt elfő a víz, a 3 fokhagymát apróra vágva dobd a serpenyőbe – amint kiadta az illatát jöhet a rizstejszín és a mustár. Sózd, borsozd.

Most jön a torma. Pucold meg, majd reszeld le az egészet. Húzd le a tűzről és mehet a raguba.

Mivel a torma és a mustár rokonlelkek, ez a fogás előfordulhat, hogy egy kicsit megkönnyeztet. Ennek a ragunak ereje van, tejterméktől mentes és magas a fehérjetartalma. Köretnek csinálhatsz hozzá rizst, bulgurt, édesburgonyát vagy bármilyen párolt zöldséget.

Ha egy kicsit pikánsabbra szeretnéd, csepegtess bele lime-ot, mielőtt lehúzod a tűzről.

Jó étvágyat!

pulykamell-tormas-szoszban

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!