Itt a főzőtök szezonja, és a piacon akár 70-80 forintét is megvásárolhatod kilóját! Számos főételt készíthetsz belőle, de ki kell próbálnod ezt a vegetáriánus fasírtot, mert olcsó, gyors, finom és talán még egy diétába is beleilleszthető!
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb tök
- 1 db tojás
- 1 db hagyma
- 2 db fokhagyma
- fűszerek: só, bors, paprika
- zabkorpa, zabpehely fele-fele arányban (mennyiség meghatározása később)
- kapor
- sütéshez olaj (akár olíva, akár kókuszzsír)
Elkészítése:
1. A tököt hámozd meg, szedd ki a közepét és gyaluld le.
2. Enyhén sózd meg, hogy levet engedjen.
3. Nyomkodd ki jó alaposan.
4. Add hozzá a tojást, reszelt hagymát, zúzott fokhagymát, apróra vágott kaprot, sót, borsot, paprikát.
5. A zabkorpát és a zabpelyhet fele-fele arányban tedd hozzá akkora mennyiségben, hogy formázható állagú legyen, és ne essen szét. A mixet érdemes lassan adagolni, mert időközben felszívja a nedvességet és könnyen túl sokat tehetsz hozzá, ami nagyon keménnyé teheti a fasírtokat!
6. Zabkorpában forgassuk meg a készre gyúrt golyókat.
7. Végezetül jöhet a sütés forró olajban addig, amíg aranybarnára nem sül.
Tipp: Ha nagyon nem szeretnéd olajillattal elárasztani a konyhád, és keményebb diétán is vagy, akkor egyszerűen csak fújd be olajspray-vel a fasírtokat és süsd ki sütőben.