-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Szeretnél egy kicsit „kiszabadulni” a csirke-rizs duóból? Diétázol éppen? Ez egy olyan recept, amit még a diétában is nyugodt szívvel fogyaszthatsz. Ne vedd meg a bolti húsos alapokat – azok bármennyire finomak is, tele vannak cukorral és egyéb nem kívánatos anyagokkal, csináld inkább magad! Íme egy recept, a saját készítésű húsalapra.

Húsalap

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús, zsírtartalom maximum 10%
  • 2 fej lila vagy vöröshagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • pirospaprika
  • fűszerek ízlés szerint
  • kókuszzsír
  • sajt
  • ízlés/igény szerint vörösbor
  • 250 g teljes kiőrlésű durumtészta (orsó, spagetti, penne – ez rád van bízva)

Húsalap recept

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

Elkészítése:

  1. A hagymát pirítsd meg a kókuszzsíron.
  2. Tedd bele a felkockázott paradicsomot, kis vízzel párold, majd mehet bele a pirospaprika is.
  3. Rakd bele a darált húst, fakanállal jól nyomkodd szét.
  4. Fűszerezd meg ízlés szerint, pici sót is tegyél hozzá.
  5. Önts hozzá vizet és lefedve főzd tovább.
  6. Közben főzd ki a tésztát.
  7. Mielőtt leveszed a tűzről a húst, önts hozzá egy kis vörösbort és még főzd 1-2 percig.
  8. Tálaláskor a tetejére szórj egy kis zsírszegény reszelt sajtot.

Na látod, hogy nem kell a boltba menned zacskós húsalapért?! Sokkal finomabbat és egészségesebbet tudsz kreálni Te magad!

paradicsomos_husalap_marhahusos_teszta

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!