-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A medvehagyma amellett, hogy nagyon finom rendkívül jótékony hatással van az egészségedre is. Lassan itt a szezonja ennek a nagyszerű növénynek, aminek különleges ízét sokoldalúan ki tudod használni bármilyen ízletes étel elkészítéséhez. Medvehagyma, mint finom ízületvédő? Jól hangzik, nem? Akkor próbáld ki ezt a pesto receptet, hidd el nem kell hozzá mesterszakácsnak lenned, hogy elkészítsd.

Medvehagyma

Honnan van ez az elnevezés?

Nagyon sok elnevezéssel találkozhatsz, viszont a leggyakoribb a medvehagyma, amit onnan kapott, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják termését.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Medvehagyma pesto

Nem lesz szükséged túl sok dologra, úgyhogy nem kell nagy bevásárlást tervezned. Mit írj fel a bevásárló listádra:

  • friss medvehagyma (fontos, hogy friss legyen, ne a fagyasztott élelmiszerek között kotorássz. Legjobb, ha lemész a piacra, de nagyobb besárlóközpontokban is kapsz, amíg szezonját éli)
  • extra szűz olíva olaj
  • 200 g Parmezán sajt
  • 100 g fenyőmag
  • egyéb: turmixgép

Az olíva olajat, egy nagy marék medvehagymát, a Parmezán sajtot, fenyőmagot és ízlésednek megfelelő sót tedd bele a turmixgépbe, először alacsony, majd magasabb fokozaton pépesítsd össze ahogy Neked tetszik. Nem baj, ha kicsit szemcsésebb marad, látványra szebb, de ha teljesen sima állagot szeretnél, akkor turmixold kicsit tovább. Kóstold meg, ha még úgy gondolod tegyél hozzá sót.

Öntsd bele egy befőttes üvegbe, vagy bármilyen zárható edénybe és tedd a hűtőbe. Elkészíthetsz egyszerre nagyobb mennyiséget is, amíg szezonja van a medvehagymának, mert így befőttes üvegben sokáig eláll.

Használd pácnak, öntetként húsokhoz vagy kend pirítósra, a végeredmény biztos nagyon finom lesz!

medvehagyma_pesto_pac

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!