-+=
Olvasási idő: 2 perc

Magyaros, tejszínes, natúr, csípős és egyebek… Ugye Te is tudsz mondani egy olyan kenyérre kenhető kedvenc feltéted, amiről nehéz lemondanod? Bizony vannak a szendvicskrém kínálatban olyan fajták és darabok, amik kívánatosak, finomak, viszont a tápértékük és az összetételük borzalmas.Tömény, rossz minőségű zsír, egyszerű cukor és ízfokozók. Elhanyagolható fehérje, vitamin- vagy ásványi anyag tartalom. Nézzünk most egy olyan verziót, ami gyorsan elkészíthető és különleges, ráadásul a tápértéke is rendben van!

Garnéla

garnela_rak_szendvicskremHozzávalók:

  • 20 dkg garnéla rák (fagyasztott)
  • 1 pohár natúr joghurt (attól függően, hogy mennyire krémes állagúra szeretnéd)
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • ízlés szerinti friss snidling
  • 1 db lime
  • csipet só és bors

Garnéla szendvicskrém

Elkészítés:

Szobahőmérsékleten 4-5 óra alatt hagyd felolvadni a rákokat. Felolvadás után a farok résznél található kemény részt távolítsd el anélkül, hogy sérülne a hús – könnyedén lehúzható a végük egy apró roppantással.

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

A fokhagymagerezdet darabold apróra, vágj le egy maréknyi száladagot a snidlingből és mosd meg.

Hevíts (!) kókuszzsírt vagy MCT olajat serpenyőben, dobd rá a rákokat, 2-3 percig pirítsd őket, majd add hozzá a fokhagymát. Ha kiadta az illatát, csorgass rá 2 negyednyi lime levét. Jól forgasd át őket, figyelj oda arra, hogy ne főzd, hanem pirítsd ( ez kb. + 2 percet jelent).

Kapard ki az egészet egy keverőtálba, öntsd rá a joghurtot, sózd, borsozd, add hozzá a snidlinget és botmixerrel turmixold össze. Amennyiben nem érzed elég citrusosnak, a maradék lime-ot facsard még hozzá.

A 20 dkg rákkal már reggel 26 gramm fehérjéhez juthatsz. Más terméknél ez nehezen kivitelezhető!

Ugye Te sem mondasz le a tenger gyümölcseiről?!

rak_szendvicskrem

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!