Garnéla szendvicskrém házilag! Ez bizony nem konzerves változat! Semmi ízfokozó, semmi tartósítószer, csak valódi tápérték!

Magyaros, tejszínes, natúr, csípős és egyebek… Ugye Te is tudsz mondani egy olyan kenyérre kenhető kedvenc feltéted, amiről nehéz lemondanod? Bizony vannak a szendvicskrém kínálatban olyan fajták és darabok, amik kívánatosak, finomak, viszont a tápértékük és az összetételük borzalmas.Tömény, rossz minőségű zsír, egyszerű cukor és ízfokozók. Elhanyagolható fehérje, vitamin- vagy ásványi anyag tartalom. Nézzünk most egy olyan verziót, ami gyorsan elkészíthető és különleges, ráadásul a tápértéke is rendben van!

Garnéla

garnela_rak_szendvicskremHozzávalók:

  • 20 dkg garnéla rák (fagyasztott)
  • 1 pohár natúr joghurt (attól függően, hogy mennyire krémes állagúra szeretnéd)
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • ízlés szerinti friss snidling
  • 1 db lime
  • csipet só és bors

Garnéla szendvicskrém

Elkészítés:

Szobahőmérsékleten 4-5 óra alatt hagyd felolvadni a rákokat. Felolvadás után a farok résznél található kemény részt távolítsd el anélkül, hogy sérülne a hús – könnyedén lehúzható a végük egy apró roppantással.

A fokhagymagerezdet darabold apróra, vágj le egy maréknyi száladagot a snidlingből és mosd meg.

Hevíts (!) kókuszzsírt vagy MCT olajat serpenyőben, dobd rá a rákokat, 2-3 percig pirítsd őket, majd add hozzá a fokhagymát. Ha kiadta az illatát, csorgass rá 2 negyednyi lime levét. Jól forgasd át őket, figyelj oda arra, hogy ne főzd, hanem pirítsd ( ez kb. + 2 percet jelent).

Kapard ki az egészet egy keverőtálba, öntsd rá a joghurtot, sózd, borsozd, add hozzá a snidlinget és botmixerrel turmixold össze. Amennyiben nem érzed elég citrusosnak, a maradék lime-ot facsard még hozzá.

A 20 dkg rákkal már reggel 26 gramm fehérjéhez juthatsz. Más terméknél ez nehezen kivitelezhető!

Ugye Te sem mondasz le a tenger gyümölcseiről?!

rak_szendvicskrem

Major Dániel

Major Dániel

25 éves vagyok, sportszakmában tevékenykedem.
Fő profilom az úszóversenyzők nevelése, az utánpótlástól a válogatottak segítéséig.
Másodsorban a funkcionális személyi edzés és táplálkozási tanácsadás, ezek teszik ki a mindennapjaimat. Fanatikusan csinálok mindent!
Hivatásomnak tekintem terjeszteni a jó igét, így nagyon örülök, hogy neked is írhatok!
www.facebook.com/majorasportgasztronagykovet
Major Dániel
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Garnéla szendvicskrém házilag! Ez bizony nem konzerves változat! Semmi ízfokozó, semmi tartósítószer, csak valódi tápérték!
3 szavazat, 4.67 átl. szavazat (92% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Garnéla szendvicskrém házilag! Ez bizony nem konzerves változat! Semmi ízfokozó, semmi tartósítószer, csak valódi tápérték!
3 szavazat, 4.67 átl. szavazat (92% pont)
1176
Peak konyha
, ,