Magyaros, tejszínes, natúr, csípős és egyebek… Ugye Te is tudsz mondani egy olyan kenyérre kenhető kedvenc feltéted, amiről nehéz lemondanod? Bizony vannak a szendvicskrém kínálatban olyan fajták és darabok, amik kívánatosak, finomak, viszont a tápértékük és az összetételük borzalmas.Tömény, rossz minőségű zsír, egyszerű cukor és ízfokozók. Elhanyagolható fehérje, vitamin- vagy ásványi anyag tartalom. Nézzünk most egy olyan verziót, ami gyorsan elkészíthető és különleges, ráadásul a tápértéke is rendben van!
Garnéla
- 20 dkg garnéla rák (fagyasztott)
- 1 pohár natúr joghurt (attól függően, hogy mennyire krémes állagúra szeretnéd)
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- ízlés szerinti friss snidling
- 1 db lime
- csipet só és bors
Garnéla szendvicskrém
Elkészítés:
Szobahőmérsékleten 4-5 óra alatt hagyd felolvadni a rákokat. Felolvadás után a farok résznél található kemény részt távolítsd el anélkül, hogy sérülne a hús – könnyedén lehúzható a végük egy apró roppantással.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A fokhagymagerezdet darabold apróra, vágj le egy maréknyi száladagot a snidlingből és mosd meg.
Hevíts (!) kókuszzsírt vagy MCT olajat serpenyőben, dobd rá a rákokat, 2-3 percig pirítsd őket, majd add hozzá a fokhagymát. Ha kiadta az illatát, csorgass rá 2 negyednyi lime levét. Jól forgasd át őket, figyelj oda arra, hogy ne főzd, hanem pirítsd ( ez kb. + 2 percet jelent).
Kapard ki az egészet egy keverőtálba, öntsd rá a joghurtot, sózd, borsozd, add hozzá a snidlinget és botmixerrel turmixold össze. Amennyiben nem érzed elég citrusosnak, a maradék lime-ot facsard még hozzá.
A 20 dkg rákkal már reggel 26 gramm fehérjéhez juthatsz. Más terméknél ez nehezen kivitelezhető!
Ugye Te sem mondasz le a tenger gyümölcseiről?!