-+=
Olvasási idő: 2 perc

Unod már a hagyományos rántott húst? Nem dob fel a zabkorpás, diétás változat sem? Akkor figyelj, mert most mutatok Neked egy olyan receptet, ami félig Kentucky stílusú, diétás és még rendkívül finom is.

Csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 1 tálca csirkecomb vagy szárny
  • 4 evőkanál zabpehelyliszt
  • 400 ml víz
  • 200 g kukoricaliszt
  • 60 g kukoricapehely
  • só, pirospaprika, fokhagyma por, sütőpor
  • kókuszzsír
  • rizottó rizs
  • zöldség alaplé vagy sima víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • biovaj
  • 1 csomag zöldspárga

Csirkefalatok recept

Elkészítése:

33% OFF a stressz elleni termékekre!

Érdemes a körettel kezdeni. A spárgák fás végeit törd le és dobd ki. Ha alul meg fogod a spárgát és elkezded hajlítani a megfelelő helyen fog eltörni. Darabold fel és tedd bele a forrásba lévő sós vízbe. Ha pici citromlét csavarsz bele, a spárga megőrzi a zöld színét. Főzd kb. 15-20 percig.

Míg a spárga fő, addig készítsd el a rizottót. Ehhez pucold meg a hagymát és vágd fel kis darabokra. Egy kis kókuszzsírt hevíts fel és dobd rá a hagymát. Vigyázz, hogy ne égjen meg. Önts hozzá 1-2 csésze rizst és pirítsd opálosra. Utána kezd el a vizet vagy a zöldség alaplét merőkanalanként hozzáadagolni. Ha akarod, várd meg, míg megfő a spárga és azt a levet használd. Mikor a rizs magába szívja a folyadékot, újabb adag levet tegyél hozzá. Ezt addig csináld, míg meg nem puhul a rizs. A végén tegyél hozzá egy kis biovajat, hogy jó krémes legyen a rizottó. Ha kész vagy tedd félre.

A csirkéhez először készítsd el a tempurát, vagyis most ez esetben a víz és zabpehelyliszt keverékét. Fontos, hogy csomómentesre keverd el. A kukoricapelyhet törd össze és add a kukoricaliszthez. Adj hozzá egy mokkáskanálnyi sót, pirospaprikát, fokhagyma port és sütőport. Kevergesd el. A csirkecombokat és/vagy szárnyakat picit sózd meg, majd „mosdasd” meg a tempurában és utána hempergesd meg a kukoricalisztes morzsába. Hevíts egy serpenyőben kókuszzsírt – a szokásosnál többet – és süsd ki benne a csirkét, míg aranybarna színű nem lesz a bunda. Jól süsd át, akkor jó, ha a hús belül szép fehér, fénylik és puha, szaftos, a kéreg pedig ropogós.

Tálald a spárgával és rizottó rizzsel! Kitűnő vasárnapi ebéd.

kukoricalisztes-bunda-csirkecomb

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!