Hallottátok? Megérkezett a Dietella BIG, azoknak akik nem csak 1 szelet sütit akarnak sütni! És azoknak, akik minden nap kanalazgatni akarják a diétában! Igazi csokis mogyorókrém hozzáadott cukor nélkül.
Nemsokára tényleg itt a van a karácsony és most úgy gondoltam, hogy végezetül olyan recepteket hozok nektek, amikben megtalálható ez az igazi finomság, hiszen most akár 1 kg-os kiszerelésben is beszerezheted a Peakshop-ból!
December 24-ére pedig készítsd el Te is ezt az igazán mutatós, de még annál is finomabb fehérjés karácsonyfa sütit… Úgy gondolom, hogy a sikered garantálva lesz vele!
Ezzel Kívánok Neked Nagyon Boldog Ünnepeket! 🙂 🎄
CSOKIS-RUMOS RÉNSZARVAS
Hozzávalók:
5 dkg kókuszzsír
5 dkg vaj
10 dkg Dietella
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál rum
20 dkg darált diétás keksz
1 dl kókusztej
díszítéshez: keksz, cukormentes drazsé
Elkészítés:
A vajat, a kókuszzsírt és a kockára tört csokit vízgőz felett melegítsd fel olvadásig. Keverd hozzá a rumot és a Dietellát. Egy nagyobb tálban keverd össze a tejet keksszel és add hozzá a csokis részt, majd dolgozd össze a masszát. 2 db sütőpapír között nyújtsd és formázd a tésztát, ezután pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral vágjuk ki belőle a karikákat. És már csak a díszítés maradt, amit kedvünk szerint csinálhatunk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
DIETELLÁS BEJGLI
Hozzávalók
a tésztához:
15 dkg konjac liszt
1 evőkanál kókuszzsír
5 dkg sovány joghurt
3 dkg édesítőszer
3 g élesztő
1 csipet só
a töltéshez:
Dietella ízlés szerint
a kenéshez:
1 tojás sárgája
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy magas falú edényben keverd össze, majd gyúrd egynemű, rugalmas tésztává. (Ha nagyon ragadna, adj hozzá még egy kevés lisztet és gyúrd át újra.) Formázz cipót belőle és kelesztőtálban vagy egy tiszta konyharuhával leterítve meleg helyen 30 percig hagyd kelni. A kelesztés után a tésztát könnyedén gyúrd át, majd enyhén lisztezett nyújtófelületen nyújtsd 4-5 mm vastagágú téglalapra. És most jön a legjobb rész… 🙂 Ízlés szerint mennyiségű Dietellával kend meg a tésztát, majd a hosszabbik oldalról indulva (ne túl szorosan) tekerd fel. Tedd sütőpapírral bélelt sütőlemezre és kend meg a tetejét felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára kell sütnöd. Tudom nagyon nehéz lesz kivárni amíg kihűl, de légy türelmes, mert megéri a várakozás 😛
FEHÉRJÉS-KÓKUSZOS KARÁCSONYFA
Hozzávalók
a tésztához:
10 dkg konjac liszt
20 dkg rizsliszt
10 dkg vaj
10 dkg Peak mogyoróvaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg édesítőszer
1 egész tojás
a krémhez:
4 dl diétás habtejszín
5-6 evőkanál Slim Secret citromos-túrós fehérjepor
Elkészítés:
A tésztához egyszerűen egy nagyobb tálban keverj össze minden hozzávalót és gyúrj belőle omlós tésztát. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben pihentesd 30-40 percet. Lisztezett felületen nyújtsd 5 mm vastagságúra és különböző méretű csillag formájú kiszúróformával szaggasd ki a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on 8-10 perc alatt süsd készre.
A krémhez konyhai mixer segítségével verj kemény habot a habtejszínből és a fehérjeporból. Ezután kezdődhet az összeállítás, legalulra a legnagyobb csillag forma kerül, erre jön egy kis krém, majd egy eggyel kisebb csillag forma és így tovább… Végezetül pedig kókuszreszelékkel megszórva tálald!