Készítsd, vidd és edd! Egyszerű és gyors recept, amit könnyedén bármikor magaddal tudsz vinni. Nem kell hozzá nagy szakértelem, 1-2-re megvan, sőt a bevásárlólistádat sem kell nagyon kiegészítened. Még mielőtt belemerülünk a recept rejtelmeibe, nem árt tudnod, hogy miért is olyan jó a tonhal, amellett, hogy laktató és gyors ebédet tudsz készíteni belőle.
Tonhal
A tonhal kiváló fehérjeforrás. A szervezet egészséges működéséhez szükséges nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, emellett gazdag Omega 3 zsírsavban is. Utóbbi számlájára írható, hogy kontrollálja a sejtek zsíranyagcserét, az anyagcsere gyorsaságát, az oxidációt, az energiafolyamatokat, az energia termelését, melyen keresztül természetesen szabályozhatod az izomzatépítő és lebontó folyamatokat. Egyszóval mind az izomépítés, mind pedig a zsírbontás folyamatára rendkívül jótékony hatással van a halolaj, kifejezetten az Omega 3 és Omega 6 zsírsavak. Tudományos alátámasztás pipa, jöhet a recept!
Tonhal recept
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 tonhalkonzerv (ha lehet inkább saját lében és ne olajban csomagoltat válassz)
- 1-2 evőkanál light majonéz
- 1-2 evőkanál cukormentes ketchup
- lilahagyma
- bors, só, zöldfűszerek tetszőlegesen
- saláta, uborka, paradicsom
Hozzávalók a wrap tésztához:
- 2 evőkanál humusz
- 3 tojásfehérje
- 1 evőkanál útifűmaghéj
Elkészítés:
A lilahagymát kockázd fel és keverd el a hallal, majonézzel, ketchuppal és fűszerekkel. Kicsit tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Ezalatt a tojásfehérjét verd fel és keverd össze a többi hozzávalóval. Olajsprayvel fújj ki egy serpenyőt és süsd meg úgy, mint egy palacsintát.
Töltsd meg a hallal, tedd bele a salátát, uborkát és paradicsomot, tekerd fel és fogyaszd egészséggel! Vagy alufóliába csomagold el és vidd magaddal bárhova.
Jó étvágyat!