Klasszikusokra minden héten szükség van, főleg akkor, ha el tudod készíteni olyan formában, ami a fejlődésedet szolgálja és az élvezeti értéke nem csökken. Ilyen szereplő a tejberizs, amit ebben a formában reggeliként is, és edzés után is bátran fogyaszthatsz. Eredetileg desszert, ebben a formában viszont tökéletes töltőanyag.
Hozzávalók egy adaghoz:
- fél evőkanál kókuszzsír
- két adagolókanál fehérjepor
- 100 gramm fehér rizs
- kb. 4 deciliter víz
- 3-5 deciliter zabtej
- 100 ml mandulatejszín
- 1 evőkanál rizsszirup vagy Agavé szirup (ha extrán cukormentesen szeretnéd készíteni, akkor használj édesítőt)
Elkészítés:
Klasszikus főzött rizst kell készítened. Kókuszzsíron kezd el pirítani a rizst. Amint kifehéredett, mehet rá a víz és fedő. Párold addig, amíg el nem fő a 4 deciliter. Öntsd rá a zabtej felét és add hozzá a mandulatejszínt is. Édesítésnek most jön a rizsszirup vagy édesítő. Hagyd gyöngyözni. Közben csinálj egy két decis ’turmixot’ a fehérjeporból. Amint kész, megvan a krémes állag, öntsd hozzá a Fusion-t és keverd el.
Kaptál egy teljes értékű étkezést, ami ráadásul finom is és egy klasszikusnak felel meg. Üzemanyag-szénhidrát és minőségi fehérjebevitel. Jó étvágyat!