Avokádós kaszinótojás, nem csak vegáknak!

Közeleg az ünnep és nem tudod, mit készíts a vendégeknek, ami ráadásul fehérjében és értékes zsírsavakban is gazdag? Szeretnél valami könnyűt, gyorsat és olyan ételt, amivel le is tudod nyűgözni a vendégeidet? Íme egy recept, amivel biztosan sikert aratsz.

Kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1 avokádó
  • só, bors
  • citrom leve
  • fűszerek ízlés szerint

Avokádós kaszinótojás

Elkészítése:

A tojásokat tedd egy lábasba, öntsd fel vízzel, hogy ellepje mindegyiket. Forrástól számítva 10 percig főzd.

Közben készítsd el az avokádókrémet. Vágd félbe az avokádót, kanállal szedd ki a húsát. Jól nyomkodd szét, fűszerezd, majd locsold meg a citrom levével.

Amikor a tojások megfőttek, tedd hideg víz alá, hűtsd le.

Pucold meg a tojásokat a héjától, majd vágd ketté és szedd ki a sárgáját. Ezt még keverd bele az avokádókrémbe. A félbevágott főtt fehérjékbe halmozz bele az avokádókrémből, díszítheted pirospaprikával, chili porral.

Ne felejtsd el szépen, ízlésesen tálalni!

avokados-kaszinotojas

Legény Árpád

A Peak tartalomfejlesztője vagyok és biológus. 2011 óta foglalkozom informatikával is, azaz a Peaknél mindenféle elemzéssel járó munkát szeretettel végezhetek.
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Avokádós kaszinótojás, nem csak vegáknak!
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (94% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Avokádós kaszinótojás, nem csak vegáknak!
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (94% pont)
496
Peak konyha
, ,