Valahol egyszer azt hallottam, hogy „nincs nyár dinnye nélkül”, amin nincs is mit szépíteni, ez így is van. Szinte biztos vagyok abban, hogy jártál már úgy, amikor a nyári nagy melegben elsétáltál a piacon vagy a bevásárlóközpontban a mézédes, zamatos cikkere vágott dinnyék ezrei előtt, összeszaladt a nyál a szádban. Most egy olyan receptet osztok meg veled, aminek a fő alapanyaga a dinnye, de mégsem azt a megszokott ízkombinációt fogod megkapni ha elkészíted, mint amit már korábban megszoktál. Fogyaszthatod kombinálva köretként, vagy akár magában is.
Dinnyesaláta
Hozzávalók:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 1 kg görögdinnye (kimagozva és meghámozva)
- 1 db salátahagyma vagy lilahagyma
- 4 evőkanál MCT olaj
- 25 dkg fetasajt
- 2 db lime leve
- friss mentalevél és petrezselyem
- só, bors
Dinnyesaláta recept
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, valamint a kifacsart lime levét. Ezután a dinnyét és a fetát felkockázzuk, majd az egészet összeforgatjuk a hagymás lime-os keverékkel és meglocsoljuk az MCT olajjal. Tálalás előtt pedig friss mentalevet és petrezselymet szórunk rá.