Milyen időszakod van? Tömegelsz, szinten tartasz vagy talán most vettél vissza szénhidrátokból? Bármelyik is a válaszod, vacsorára rád fér egy laza, de egyedi ízekkel rendelkező tengeri fogás.
Koktélrák
Zöldségek és koktélrák egy tányéron!
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott koktélrák
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 3-4 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 2 kanál szűretlen olívaolaj
- fűszerként: só, bors, oregánó, fokhagyma, lime és chili
Koktélrák saláta
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Első körben darabold fel a paradicsomot, a hagymát és az uborkát kisebb darabokra.
Dobd egy tálba mindet. 2 kanál olívaolajat 1 kanál oregánóval és 1 db lime levével keverj össze, majd öntsd rá a zöldségekre és jól keverd össze. Hagyd állni.
A felolvadt rákokat pirítsd le egy serpenyőben. Sózd, borsozd, dobj rá 2 apróra vágott fokhagymát, 1 kevés chilit és csöpögtesd rá egy fél lime levét.
A rák 100 grammja közel 18 gramm fehérjét tartalmaz, elhanyagolható <1 grammos szénhidrát és zsírtartalom mellett, így kiválóan oldja a monotonabb csirkézést.
Ez a recept anabolikus hatású és védi az érrendszeredet a magas telítetlen zsírsav tartalom miatt.
Jó étvágyat!