Gyerekkorunk egyik kedvenc étele volt a túrógombóc. Persze ki mondta, hogy ezt csak a gyerekek ehetik? Ha egészségesen táplálkozol vagy éppen diétázol, akkor is érdemes kipróbálnod a következő túrógombóc receptet.
Túrógombóc
Hozzávalók a gombócokhoz:
- 450-500 g zsírszegény vagy félzsíros túró
- 150 g zabkorpa vagy zabpehely (esetleg fele-fele mindkettőből)
- 2 tojás
- 1 adag vaníliás fehérjepor
- fél citrom
Fehérjés túrógombóc
Hozzávalók a morzsázáshoz és az öntethez:
- apró szemű zabpehely vagy esetleg darált dió, mák a morzsához
- 1 adag vaníliás fehérjepor
- natúr joghurt
Elkészítése:
Kavard össze a túrót a tojásokkal, zabkorpával, zabpehellyel és a fehérjeporral.
A citrom levével locsold meg és szórd hozzá a lereszelt citrom héját.
Tedd be a hűtőbe egy félórára, órára. Ezáltal jobban összeáll a túrós massza.
Forralj vizet egy nagyobb lábosban.
Vizes kézzel formálj gombócokat, kicsit, nagyot, ahogy szereted.
Tedd a gombócokat a forrásban lévő vízbe, majd némi várakozás után a gombócok fel fognak „úszni” a víz tetejére. Ekkor még egy kicsit főzd, úgy kb. 1 percig.
Olaj nélkül piríts meg egy kis zabpelyhet és ebbe forgasd bele a gombócokat.
A natúr joghurtot keverd össze a vaníliás fehérjeporral és öntsd rá a gombócokra.
Jó étvágyat!