Itt az ideje, hogy egy pillanatra váltsunk a csirkeáradatról. A marhahús aminosav profilja nagyon jó és nem kell feltétlenül hát- és bélszínben gondolkodnod ahhoz, hogy ízre is rendben legyen az edzés utáni vagy nap közbeni étkezésed. Íme egy egyszerű és nagyszerű recept!
Marha
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús (felsál)
- 25 dkg fagyasztott borsó
- 1 befőttesüvegnyi natúr lecsó (lehetőleg olyat válassz, ami cukrot nem tartalmaz)
- só, bors
Marha fehérje
Elkészítés:
- A darált marhahúst pirítsd le nagy lángon, sózd és borsozd
- Add hozzá a borsót, kavargasd még 5 percig
- Öntsd hozzá a lecsót, további 10 percre hagyd összerottyanni.
Előre elkészített lecsót használj, ha szorít az idő. Multik polcain találhatsz olyan terméket, aminek jó az összetétele és az íze is vállalható. Egyéni igényeid esetén természetesen a legjobb, ha előre megcsinálod magadnak, ami annyi hozzávalót tartalmaz, hogy nincs határa, de a szalonnás alapot ebben az esetben kerüld el.
Köretként tálalj hozzá petrezselymes bulgurt vagy rizst. Nem az abszolút diéta kategória, de az edzés utáni turmixod után egy kiváló utántöltés ez a recept.
Szoktad váltogatni a húsfajtákat?