Az elmúlt hónapokban a Peak kutatás és fejlesztési csapata nagyon sok időt töltött a laborban. A cél az volt, hogy optimalizálják az ízeket a kiváló alap termék mellé, hogy ne kapj agygörcsöt attól, ha két hétnél tovább kell a fehérjédet innod.
Az alap trendi ízeknek és az új extrém ízvilágnak egyaránt ugyanannyi munkát szenteltünk, így a Whey Selection gyönyörű matt csomagolása egy optimalizált piacvezető összetétellel rendelkező fehérjeport tartalmaz, mondhatni, visszatért a prémium kategória csúcsára, ahol elődje a Whey Fusion szerepelt évekig.
Milyen kulcsfontosságú szempontoknak kell megfelelnie egy fehérjének?
Első szempont fogyasztói részről természetesen az ízvilág. De ez együtt jár az oldódással, az illattal és a jutalmazás élvezetével. Ez mind összefügg és kiemelten fontos, hiszen így értékeljük mi magunk egy shake elfogyasztása után, hogy inni fogunk-e még egyet, vagy nem.
A Peak munkatársai számtalan vaktesztet szerveztek belső és külső önkéntesekkel, ahol a mintáknál szag, íz, szájíz, szín és oldékonyság alapján elemezték az eredményeket. Ezeknek az eredménylapoknak a kiértékelése alapján érték el fokozatosan azt az íz optimumot, ami a végeredményt határozta meg.
Milyen íze van? Győződj meg róla, kattints ide! 🙂
Susanne Kiweler-t, a Peak élelmiszertechnológusát is megkérdeztük hogyan értékeli a kutatás végeredményét.
“Az ízek nagymértékben javultak extrém optimalizációs intézkedésekkel.
A csokoládé íz példájával illusztrálva: itt nemcsak számos különböző csoki ízű terméket teszteltünk, hanem különböző új kakaó alapanyagokat kellett bevetni. Ezen kívül optimalizációs lépésekkel (például xantángumi hozzáadása) sokkal jobb érzetet kelt a szájban íz és utóíz szempontjából.
A Whey Selection prémium össztevői és magas hatásfoka sem szenvedett semmilyen hátrányt az íz optimalizálás során, így a végén egy rendkívül funkcionális tejsavó fehérje lett az eredmény maximális íz elégedettséggel, amit a vaktesztek is bizonyítottak.”
Ha pedig elköteleződtél, a nagyágyúkiszerelést itt találod belőle!
A meglévő klasszikus ízek elérése után rendkívül finom és új ízeket is fejlesztettünk ki. Ilyen:
– citromos sajttorta
– mogyoróvajas csokis keksz
– barna cukros csokis süti
– málna-joghurt
– …és a fánk!
De itt a történet nem ér véget.
A jelenlegi 10 ízt természetesen nem hagyjuk annyiban, a széleskörű vásárlói elégedettség és további tesztek során az ízek további optimalizálásra fognak kerülni, illetve ízek jönnek-mennek, hiszen a legfontosabb Te vagy, aki fogyasztod.
> Peak-tipp! Tudtad, hogy a fehérjeporod nem csak a kulacsodban tud remekül helyt állni, hanem ezekkel a fantasztikus ízekkel sütiket is süthetsz?
Itt megtudhatod, hogyan süss a Whey Selection-nel!