-+=
Olvasási idő: 3 perc

Otthon péksüteményt sütni egyszerűbb, mint gondolnád, pár alkalom után már az egész rutinszerűen fog menni. Sokan úgy gondolják, hogy az egész rendkívül időigényes dolog, valójában a tényleges munka – a tészta bedagasztása és formázása – nem több fél-háromnegyed óránál.

Nagyon sok embertől hallom azt, hogy a diéta vagy az egészséges életmód miatt le kellet mondani a friss és ropogós sütikről, melyet reggel munkába menet vásárolsz meg a közeli pékségben. Én azt mondom, hogy ez esetben készítsünk otthon ilyen jellegű sütit, mert így saját magunk tapasztaljuk meg azt, hogy milyen hozzávalókból mennyit használunk fel. Szóval „Sütésre Felkészülni!”… elő azokkal a teljes kiőrlésű lisztekkel, na és persze a kelesztőtálakkal.

HOZZÁVALÓK 

ELKÉSZÍTÉS

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  • A tésztához 2,5 dkg vajat morzsold el a liszttel és a sóval.
  • A tejet langyosítsd az édesítővel, futtasd fel benne a morzsolt élesztőt, majd tedd hozzá a tojássárgáját.
  • Az élesztős részt a lisztes részhez add, dagaszd sima tésztává.
  • Szobahőmérsékleten, letakarva 20-25 percig várj míg megkel.
  • A maradék (22,5 dkg) vajból lisztezett zsírpapíron/sütőpapíron formázz négyzet alakot, majd hűtőbe rakva várj, amíg megkel az élesztős tészta.
  • Az élesztős tésztarészt lisztezett asztalon nyújtsd négyzet alakúra, majd átlósan a közepére helyezz a vajat. Az óramutató járásával megegyező irányban hajtsd rá a sarkokat és óvatosan nyomkodd össze az illesztést, majd nyújtsd téglalapra.

Képzeletben függőlegesen 3 egyenlő részre osztva a tésztát, a bal oldali tésztarészt a középsőre hajtsd, söpörjük le róla a lisztet és a jobb oldalit is hajtsd rá a dupla tésztarészre.
Ismételten képzeletben oszd 3 egyenlő részre a tésztát vízszintesen. Először a tészta felső részét hajtsd a középsőre, majd ezekre pedig az alsó részt. Hűtőszekrényben 25-30 percet pihentesd, majd ismételten nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra és ismételd a hajtásokat, ezt követően pedig rakd újra a hűtőbe 30 percre.

HOZZÁVALÓK

  • 1 adag light leveles tészta (vagy az előző saját hajtogatott tészta)
  • 1 db tojás
  • 4 dl kókusztej
  • 2 evőkanál eritritol
  • 3 evőkanál Peak Coconuty 100% kókuszhús
  • 40 g Peak Slim CreamJoy fehérjés puding 79% fehérjével
  • 3-4 darab alma
  • 1 teáskanál fahéj

ELKÉSZÍTÉS 

  • Az alapreceptben megadottak alapján készíts hajtogatott tésztát.
  • A töltelékhez a tejből, eritritolból, kókuszmasszából, a fehérjeporból és a pudingporból főzz pudingot, majd hagyd kihűlni.
  • Az reszelt almát keverd össze a fahéjjal és hűtőben fóliával letakarva hagyd állni.
  • A tésztát nyújtsd lisztezett felületen 1 cm vastag téglalappá, majd vágj kb. 9×18 cm-es téglalapokat belőle.
  • A téglalapok egyik felén csinálj 3-4 vágást, majd a másik felére kanalazz pudingot.
  • Erre kerüljön a fahéjas almából egy kevéske és végezetül hajtsd be a bevágott tésztarészt
  • Az elkészült párnákat helyezd a sütőbe, majd kend meg a felvert tojással.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben süsd 13-16 perc alatt aranybarnára.

alma_kokusz_dietas_peksuti

diétás péksüti

diétás almás fahéjas péksüti

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!