Teljes kiőrlésű pizza, amely finom, ízletes és kevésbé bűnös élvezet, mintha rendelnél egy hagyományosat. Ebbe a pizzába garantáltan csak azok az összetevők kerülnek be, amelyek számodra is megfelelő minőségűek. Ne aggódj nem lesz nehéz az elkészítése!
Teljes kiőrlésű pizza
Hozzávalók:
- 1,5 bögre meleg víz (110°C)
- 1 evőkanál száraz élesztő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 2 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 bögre zabliszt
Elkészítése:
Egy tálban öntsd bele a meleg vizet, majd adj hozzá 1 teáskanál cukrot és keverd össze. Ez mindössze az élesztő felfuttatása miatt kell. Amikor a cukor feloldódott akkor tedd hozzá a száraz élesztőt és 10 percig hagyd állni, hogy az élesztő felfusson. Az olívaolajat és a sót ezek után tedd bele, majd a két fajta lisztet is és keverd össze. Utána lisztes nyújtódeszkára helyezd el, és addig gyúrd, amíg az összes lisztet fel nem szívta a tészta és homogén nem lett. Ha elérted ezt a kívánt állapotot, akkor tedd egy tálba, majd fedd le egy konyharuhával és keleszd duplájára. Ezt követően felezd meg a tésztát és a két felet tovább meleg helyen keleszd pár percig. A tésztát ezek után lisztes deszkán nyújtsd ki és egy enyhén olajozott tepsibe helyezd el. A feltétet ízlés szerint válaszd ki, és mehet az előmelegített sütőbe (220°C) 16-20 percre.
Teljes kiőrlésű pizza szósza
Hozzávalók:
Ezeket a hozzávalókat ízlés szerint kombinálhatod, hozzáadhatsz vagy el is vehetsz belőle kinek milyen a szájíze. Próbáld meg kitapasztalni, mik azok az arányok, amelyek a leginkább megfelelnek az ízlésednek. Kellemes sütögetést és jó hétvégét kívánok! 🙂
Peak Man – Kis-Pap Balázs, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Teljes kiőrlésű pizza a hétvégi sütögetéshez" című cikkhez