Odáig vagy az olasz ételkülönlegességekért? Pizza-, és tésztafélék jöhetnek temérdek mennyiségeben? Akkor most figyelj! Ez a recept egy kicsit különleges, diétás és cseppet sem tradicionális finomságot mutat be neked. Egy nagy adag lasagne vérvonal, egy csipet bolognai származás, na és persze protein! Vajon ebből mi sül ki?!
Lasagne
Hozzávalók a palacsintatésztához:
- 8 tojásfehérje
- 50 g semleges fehérjepor
- 30 g zabkorpa
- 1 ek. útifűmaghéj
Elkészítés: Verd fel a tojásfehérjét pici sóval (nem szükséges kemény habbá, csak egy kicsit lazítsd fel). Keverd össze a száraz összetevőket, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Forrósíts fel pici olajat egy palacsintasütőben és süsd ki a tésztákat. Mikor még meleg óvatosan vágd le a szélüket, úgyhogy szögletesítsd a formát.
Diétás lasagne recept
Hozzávalók a bolognai szószhoz:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- negyed aprított vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 db érett paradicsom, de használhatsz 1 apróra vágott paradicsomkonzervet is (ehhez szükséged lehet egy flexre vagy egy nagyon éles késre). Na jó nem, használd inkább csak a beltartalmát. 🙂
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 kg darált sovány hús (csirke-, vagy pulykamell)
- majoranna
- oregano
- bazsalikom
- só
- olíva olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés: A hagymát dinszteld meg forró olajon, add hozzá a húst, főzd egy kicsit, amíg levet enged, majd add hozzá a fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket. Főzd még egy kicsit, amíg összerottyan.
Hozzávalók a besamel szószhoz:
- 2 dl kókusztej
- 2 dl kókusztejszín
- semleges fehérjepor
- 1 tojássárgája
- 1 tk. kókuszszír vagy joghurtos vaj
- só
- szerecsendió
- fehérbors
Elkészítés: Egy serpenyőbe tedd a vajat vagy kókuszzsírt, olvaszd fel, öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Add hozzá a tojássárgáját, szerecsendiót és fehérborsot, majd a tojássárgáját is. Kis adagokban mehet hozzá a fehérjeport is, annyi, hogy sűrűbb állagú legyen.
Összeállítás:
- Vegyél elő egy jénai tálat vagy tepsit
- Kend ki az alját olíva olajjal vagy kókuszzsírral.
- Jöhet rá az első réteg palacsinta, majd a hús, besamel és ezt ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok
- A tetejét szórd meg zsírszegény sajttal és előmelegített sütőben (190 fokon) süsd kb. 20-30 percet. A legjobb, ha hagyod megpirulni a sajtot a tetején
Ezennel kész is a fehérjében gazdag, diétás és nem mindennapi olasz vacsorád!