-+=
Olvasási idő: 3 perc

A makacs zsírpárnák bizony nem csak esztétikumod szempontjából jelentősek, de az egészségedre is ugyanúgy negatív hatással vannak. Abban az esetben, ha Téged annyira nem érdekel a kinézeted, akkor is jobb ha fontolóra veszed a felesleges kilók leadását, mert bizony komoly betegségeket is okozhat a túlsúly. Cukorbetegség mindkét típusa, szívbetegségek, Alzheimer-kór, Stroke, depresszió, vagy akár rák… szép kis lista, nem? És ez még nem minden!

Készíts magadon egy gyors tesztet ahhoz, hogy felmérd mennyire vagy veszélyeztetett állapotban:

  1. Állj szembe a tükörrel
  2. Fordítsd a törzsed oldalra
  3. Nézz rá a pocakodra

Ha a hasad kilóg – kibuggyan a nadrágod vonalából, akkor bizony már elkezdheted törni a fejed egy jó kis diétán.

A zsírpárnák bizony nem csak kínosak, egyenesen veszélyesek is!

Minél szélesebb derékbőséget és egyben nagyobb a pocakot “építesz” magadra, annál több lesz a zsírpárnád – úgynevezett hasüregi vagy zsigeri zsír -, amely szoros kapcsolatban áll a magas koleszterinszinttel, magas inzulinszinttel, magas triglicerid- és vérnyomásszinttel.

Sajnos nagyon sok ember még csak tisztában sincs vele, hogy milyen mértékű hasüregi zsírréteget tudhat magáénak, addig amíg meg nem bizonyosodik róla egy CT-,vagy MRI vizsgálattal. Persze, túlsúlyos embereknél minden bizonnyal van ok az aggodalomra, viszont a normál testsúlyú egyéneknél is ugyanúgy fennáll a veszély. A korod előrehaladtával a testsúlyod folyamatosan növekszik, míg külső szemmel nem biztos, hogy észreveszed a változást. Ezalatt az idő alatt viszont a mérgező rejtett zsír alattomosan és csendesen károsítja az egészséged.

Általánosságban elmondható, hogy a zsíroknak két fő formája van, a bőr alatti és a zsigeri zsír.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

peak_zsirtipusokA bőr alatti zsír legtöbb esetben a has, csípő, comb, hónalj és a fenék felületén alakul ki. Ez a fajta zsír a kockáidat úgymond “csak” eltakarja, fedetté teszi, míg a zsigeri zsír ezzel a has belsejében található a szerveid (különösen a máj) köré telepedve. Ez a magyarázat arra, hogy a zsigeri zsír miért növeli a kockázatát a szív-és cukorbetegségeknek, igen a halálnak is!

Bár mindkét típus jelenléte káros az egészségedre nézve, de az alattomos és sunyi zsigeri zsír sokkal veszélyesebb!

A tűzokádó sárkány benned lakozik!

Filozófiai szemszögből nézve a zsigeri zsír egyfajta másik szerv vagy mirigy, amely hormonokat, egyéb kémiai hírvivőket termel és a tested más részeivel lép kölcsönhatásba. Viszont ebből a szempontból egy igazi szörnyetegként él benned, amely folyamatosan tűzként okádja a méreganyagokat a szervezetedbe, növelve ezzel a nélkülözhetetlen szerveid gyulladásos állapotát és rendszertelen működését.

Egy kis magyarázatként: a zsigeri zsír elhelyezkedése nagyon közel van a portális vénádhoz – amely a vért szállítja a bélrendszerből a májba -, ezért a méreganyag egyenesen a májadba jut. Ezek a méreganyagok arra késztetik a májad, hogy növelje az LDL-koleszterin termelését, amely a verőerekben gyűlik össze, oxidálódik és begyullad. Ez egyfajta duzzanathoz vezethet, amely leszűkíti az artériáid, ezáltal korlátozza a vér és a víz akadálymentes áramlását, feszülést okoz a szívedben és szívrohamhoz, Stroke-hoz vezethet. Mindez ha még nem lenne elég, akkor a májadban felgyülemlett felesleges zsír túl sok glükóztermeléshez (vércukor) vezet, ennek hatására inzulinrobbanást idéz elő a testedben, amely pedig inzulinrezisztencia kialakulását eredményezi. Egy ez igazi ördögi kör, nem igaz?!

Hogyan számolhatsz le a gyilkos zsírpárnákkal?

Éhezés és futás kifulladásig? Ne aggódj, azért van ennél kíméletesebb megoldás is Rád nézve.

A diétát és a testmozgást lehet élvezhető módon is kivitelezni. A fehérjediéta egy bizonyítottan jó módszer arra, hogy ne kelljen éhezned, viszont a felesleg lassan, de biztosan olvadjon le Rólad!

A fehérjediétában nagy segítségedre lehetnek a különböző fehérjeporok, amelyek kiegészíthetik a megfelelő táplálkozásod, de akár 1-1 étkezés helyett is fogyaszthatod őket. Emellett segítenek elvenni az étvágyad és csökkentik az édességek utáni sóvárgásodat is.

Léteznek gyors-és lassú felszívódású fehérjék. Nem törvényszerű, hogy melyiket mikor fogyaszthatod, hiszen táplálkozni sem leírt szabályok szerint szoktál. A fehérjeporok természetes alapanyagokból (legtöbbször tejsavóból, tejfehérjéből) készülnek, és semmiféle káros anyagokat nem tartalmaznak. Ezért nem is ártasz vele Magadnak bármikor is fogyasztod őket. Viszont, ha kicsit mélyebben bele szeretnél menni a témába és tudatosabb felhasználóvá akarsz válni, akkor néhány alap információt nem árt, ha elraktározol.
A gyors felszívódású fehérjék lényege, hogy minél gyorsabban ellássák a szervezeted a szükséges tápanyagokkal. Mikor van erre szükséged? Reggel ébredés után, valamint fizikai aktivitást-edzést követően. Ezzel szemben a lassú felszívódású fehérjék akár 7-8 órán keresztül a véráramban maradnak, emésztésük lassú folyamat, elveszik az étvágyad. Napközben, akár étkezés helyettesítésére, illetve lefekvés előtt fogyasztva a leghasznosabbak.

Még mindig nem tudod melyiket válaszd? Nézd meg az összefoglaló táblázatunkat!

peak_feherje_tablazat

 

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!