Vannak dolgok, melyek az ember lányának minden pénzt megérnek. Engem nem hoz lázba egy új cipő vagy ékszer, de annál inkább egy innovatív Peak termék vagy egy újabb kütyü a konyhámba. Nemrég az interneten barangolva megláttam álmaim spirálvágóját. Az egyszerű kis eszközzel csodás zöldség költeményeket készíthetünk. Az első áldozatom a cukkini volt és így született meg a tésztamentes Carbonara spagettim. Természetesen spirálvágó nélkül is mennyei ízeket varázsolhattok az asztalra, szóval mindenképpen próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- MCT olaj
- 15 dkg krémes állagú sajt vagy light krémsajt
- 2 db paradicsom
- 10 dkg feta sajt (elhagyható)
- só, bors, egy gerezd fokhagyma
- fenyőmag pirítva ízlés szerint
A cukkinit hámozd meg, majd szeld vékony csíkokra! Használhatsz spirálvágót, vagy Julienne vágót, de a zöldségvágó kés is megteszi.
Egy serpenyőben 2 evőkanál MCT olajon párold meg a cukkinit!
A mártáshoz a krémsajtot keverd ki, ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és egy gerezd összezúzott fokhagymával. Keverd össze a cukkinivel és a kockára vágott paradicsommal!
Halmozd egy tányérra és morzsolj rá feta sajtot, majd szórd meg pirított fenyőmaggal!
Szerintem leírni tovább tartott, mint elkészíteni.
Jó étvágyat hozzá!