A római kömény diós-borsos íze varázsolja igazán egzotikussá ezt a halfogást. A kömény gyorsítja az anyagcserét, elősegítve a fogyást. Ehhez az ételhez az édesburgonya mellett nagyszerűen illik a párolt spenót is. Magas fehérje és egészséges zsírtartalmú étel, ami mindössze pár perc alatt kész! Az édesburgonya magas C, B2, B6 és E-vitamin tartalommal büszkélkedhet! Megtalálható benne a kálium, réz, mangán, ráadásul alacsony a zsír- és koleszterintartalma. A lazac pedig kiváló Omega-3 zsírsav természetes forrása.
Lazac
Ezt szerezd be az ínyenc lakomához:
- 1 evőkanál sózott vaj
- 227 gramm lazac
- 1/2 teáskanál római kömény
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál fekete bors
- 1 közepes kockára vágott édes burgonya
Lazac recept
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 7-es fokozaton (218° C).
2. Kenj ki egy sütőformát vajjal és fűszerezd a halat köménnyel, sóval, borssal.
3. Helyezd a halat és az édesburgonyát az edénybe, majd süsd 20 percig.
4. Tedd tányérra és már tálalhatod is. Mennyei illata lesz, garantálom!
Tápérték egy adagban:
Kalória: 510 kcal, fehérje: 47 g, zsír:26 g, szénhidrát:24 g
Jó étvágyat!