-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A tejtermékek közül nagyon szeretem a túrót és a sajtokat. Ebben a receptben mindkettő szerepel: ropogós kosárkákban túrós, sajtos krém. Ideális sós ropogtatni való a főétkezések között, ráadásul a diétád sem fogja kárát látni.

Sós nasi

Hozzávalók 12 db kosárkához:

  • 40 g napraforgóbél liszt (vagy más magliszt)
  • 40 g zabkorpa
  • 10 g (tápióka)keményítő (elhagyható, több liszttel helyettesíthető, de ropogósabb tőle a tészta)
  • 50 g sovány krémtúró
  • 2 tojásfehérje

Sajtos sós nasi

Amire szükséged lesz a töltelékhez:

  • 200 g sovány krémtúró
  • 60 g light trappista sajt
  • 2 tojássárgája
  • fűszerek ízlés szerint, pl. bors, chili, kömény

A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben készítsd el a tésztát: keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a túrót és a tojásfehérjét. Gyúrd össze.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

A tésztából készíts 12 db kis gombócot, ezeket helyezd egy-egy szilikonos muffinforma aljába és teáskanál segítségével formázd kosárkává őket.

A tésztát 10 percig süsd elő, közben készítsd el a tölteléket: a sajtot reszeld le, keverd össze a túróval, a tojássárgákkal és a fűszerekkel.

Kanalazd a sajtos-túrós krémet az elősütött kosárkákba, majd tedd vissza a sütőbe és süsd, amíg a sajt meg nem pirul.

Miután kihűltek, könnyen eltávolíthatóak lesznek a formákból.

Jó étvágyat!:)

turos_sajtos_kosarkak_recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!