Rántott hús sokmagos bundában, diétásan és egészségesen!

Nem csak egy vasárnapi ebéd nélkülözhetetlen résztvevője a rántott hús, hét közben is van, hogy megkívánja az ember. Sajnos a zsírban tocsogó, fehér lisztes-zsemlemorzsás változat közel sem engedhető meg egy szigorú diétában, ráadásul nem is egészséges. Nem kell lemondanod a rántott husiról, egy kis odafigyeléssel a saját igényeidnek megfelelően is el tudod készíteni.

Rántott hús

Mire lesz szükséged?

  • tetszőleges mennyiségű csirkemell (attól függően, mennyire vagy éhes)
  • barna rizsliszt
  • tojásfehérje
  • olajspray vagy kókuszzsír
  • fűszerek (fokhagyma, fehérbors, fűszerpaprika, só)
  • magkeverék – tökmag, fenyőmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag – lehet előre csomagoltat is kapni vagy magadnak is kikeverheted

Rántott hús recept

Elkészítése:

  1. A csirkemellet klopfold ki, kend meg fokhagymával és fűszerezd!
  2. A tojásfehérjét verd fel, ízlés szerint tegyél hozzá egy kis zöldfűszert és sót (sokkal finomabb lesz a panír tőle)!
  3. A magkeveréket picit őröld meg, majd keverd hozzá a barna rizsliszthez!
  4. A hússzeleteket forgasd meg a sima rizslisztben, majd tojásfehérjében, végül a magkeverékes rizslisztben!
  5. Olajspray-vel fújkáld meg a panírozott husikat, majd előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára!

Köretnek készíts hozzá egy könnyű salátát vagy uborkasalátát!

Jó étvágyat hozzá:)

dietas_rantott_hus_salataval

Nagy Csilla

Nagy Csilla

A Peak főszerkesztője vagyok, részt veszek a termékfejlesztésekben és projektvezetőként a különbőző feladatokban. Korábban fitnesz modellként indultam versenyeken, már már ugyan a versenyzéssel felhagytam, de az egészséges életmód így is az életem részét képezi.
Nagy Csilla
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *