-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nem csak egy vasárnapi ebéd nélkülözhetetlen résztvevője a rántott hús, hét közben is van, hogy megkívánja az ember. Sajnos a zsírban tocsogó, fehér lisztes-zsemlemorzsás változat közel sem engedhető meg egy szigorú diétában, ráadásul nem is egészséges. Nem kell lemondanod a rántott husiról, egy kis odafigyeléssel a saját igényeidnek megfelelően is el tudod készíteni.

Rántott hús

Mire lesz szükséged?

  • tetszőleges mennyiségű csirkemell (attól függően, mennyire vagy éhes)
  • barna rizsliszt
  • tojásfehérje
  • olajspray vagy kókuszzsír
  • fűszerek (fokhagyma, fehérbors, fűszerpaprika, só)
  • magkeverék – tökmag, fenyőmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag – lehet előre csomagoltat is kapni vagy magadnak is kikeverheted

Rántott hús recept

Elkészítése:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  1. A csirkemellet klopfold ki, kend meg fokhagymával és fűszerezd!
  2. A tojásfehérjét verd fel, ízlés szerint tegyél hozzá egy kis zöldfűszert és sót (sokkal finomabb lesz a panír tőle)!
  3. A magkeveréket picit őröld meg, majd keverd hozzá a barna rizsliszthez!
  4. A hússzeleteket forgasd meg a sima rizslisztben, majd tojásfehérjében, végül a magkeverékes rizslisztben!
  5. Olajspray-vel fújkáld meg a panírozott husikat, majd előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára!

Köretnek készíts hozzá egy könnyű salátát vagy uborkasalátát!

Jó étvágyat hozzá:)

dietas_rantott_hus_salataval

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!