-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Régóta szerettem volna elkészíteni ezt a klasszikust, de valami mindig közbejött. Vagy kedvem nem volt, vagy túróm, esetleg lekvárom 🙂 Most minden összeállt végre úgyhogy elkészítettem: alakbarát köntösbe bújtatva, magas fehérje és rosttartalommal és természetesen cukormentesen!

Meglehetősen tartalmas desszert, így én nem főétkezés után ajánlom, hanem önmagában például uzsonnára vagy tízóraira.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Tápanyagadatok
Fitt Rákóczi túrós
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 195 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10,7g 15%
Szénhidrát 13,9g 4%
Fehérje 10,7g 20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 100 gramm darált zabpehely vagy zabpehelyliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 70 gramm kókuszzsír
  • 45 gramm light tejföl
  • 1 db tojáss
  • 20 gramm vaníliás eritrit
  • ízlés szerint reszelt citromhéj
Túrós réteg hozzávalói:
Lekváros és a tojásfehérjés réteg:
  • 200 gramm cukormentes baracklekvár
  • 3 db tojásfehérje
  • 30 gramm eritrit
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 100 gramm darált zabpehely vagy zabpehelyliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 70 gramm kókuszzsír
  • 45 gramm light tejföl
  • 1 db tojáss
  • 20 gramm vaníliás eritrit
  • ízlés szerint reszelt citromhéj
Túrós réteg hozzávalói:
Lekváros és a tojásfehérjés réteg:
  • 200 gramm cukormentes baracklekvár
  • 3 db tojásfehérje
  • 30 gramm eritrit
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 20-30 percig. Majd átgyúrjuk, kinyújtjuk és piteformába tesszük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt elősütjük.
  3. Közben megcsináljuk a tölteléket is. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk és az elősütött tésztánkra kanalazzuk.
  4. Így mehet be a sütőbe még 20-25 percre továbbra is 180 fokon.
  5. Ha kész, kivesszük és a sütő hőfokát visszavesszük 140-150 fokra.
  6. A túrót megkenjük a lekvárral majd a felvert eritrites tojásfehérjéből rácsot nyomunk rá.
  7. Még utoljára visszatesszük a sütőbe amíg a tojásfehérje szép aranyszínű nem lesz.

Így készül a SAJTTORTA királynő!

rákóczi túrós

rákóczi túrós zabliszttel

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.