-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ő lett az Ő.
Az igazi
A nemlehetennéljobb…
A nemlehettovábbfokozni…
A belefulladnék, de nem bánnám… Szóval a SAJTTORTÁK IGAZI KIRÁLYNŐJE…az igazi Cheesequeen.

Tökéletes sajttortát csinálni nem könnyű… de ha sikerül, az majdnem olyan jó érzés, mint gátlástalanul befalni az egészet:))

A recept alja-krémje már lassan 3 éve tökéletesedik (vagyis szerintem már az:)), ellenben a sütési technológiával mindig hadilábon álltam… mivel bár finom, ámde beesett vagy épp túlzottan kitüremkedett tortatetőt produkált az élet, amit egy valamire való sajttorta készítő ennyi év után már nem tűr meg!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Így max egy 2 perccel macerásabb sütési verziót próbáltam ki – melynek eredménye az olyan szép, tükörsima felületű sajttorta, melyen szinte korcsolyázhatnánk is 🙂

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
A krém
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
A krém
Elkészítés
  1. Az aljzat hozzávalóit keverd össze - egy összeálló, ragacsos masszát kapsz, amit teljesen homogénre kell összedolgoznod.
  2. Egy sütőpapírral bélelt kb.18 cm-es tortaformába nyomkodd bele és süsd elő 10 percig 180 fokon. Ezután vedd ki és hagyd kihűlni.
  3. Bugyoláld be kívülről alufóliába a tortaformát - ezt az elején is megteheted, de ha kihűlt, akkor is pótolható.
  4. A krémet keverd össze és szedd 3 részre. Az egyik marad fehér, a másikba 1 evőkanál eperlekvárral lekevert kollagént, a harmadikba 3-at tegyél.
  5. Rétegezd "ombre" színátmenettel: az alsó rész a sötét rózsaszín utána a halvány, majd a tetejére fehér - finoman kanalazd rá, hogy ne keveredjenek a rétegek!
  6. Óvatosan csapkodd neki egy szilárd felületnek, hogy a tortában lévő buborékok feljöjjenek. Ezeket szúrd ki.
  7. Vízfürdőben sütjük: azaz alufóliába csomagolt formánkat tedd egy nagy tepsibe és önts alá annyi vizet, hogy kb. 2 ujjnyi vastagon álljon. Így a vízgőzben fog sülni és ettől lesz ilyen szép és sima a teteje.
  8. 160 fokon süsd 45 percig. A kehülést követően vedd ki a sütőből és tedd a hűtőbe, legalább fél napra!

Így készülnek a fitt málnás muffinok!

epres sajttorta

epres diétás sajttorta

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!