-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tradicionális és omlós zserbó, amit egy cukrászkönyvben találtam – csak annyit trükköztem, hogy cukormentessé alakítottam. Így egy pirinyót diétásabb (azért ne áltassuk magunkat…:)) – illetve cukorbeteg rokonok is ehetik.

Amúgy a Cukrász receptek mindig hullabiztosak. Ezért imádom a CUKRÁSZATBAN készített bejglimet, aminek a receptje manapság közkincs. IDE KATTINTVA meg tudod Te is szerezni (emailen kapod a pdf-et) hogyan csinálunk bejglit a cukrászdában – ez is cukormentes!!!!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tipp, ha szereted a zserbót és diétázol: Van ZSERBÓS Peak Slim fehérjepor, amiben nincs szénhidrát, csak fehérje!  Igazi diós feeling, kis barackos csokis beütéssel! Hardcore diétához tökéletes!


Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
A tészta
  • 400 gramm tönkölyliszt vagy rizsliszt
  • 50 gramm Poreritrit
  • 200 gramm vaj a fele lehet disznózsír, akkor lesz extra omlós!
  • 80 ml tej
  • 2 db tojássárgája
  • 12 gramm élesztő
  • 1 késhegynyi sütőpor
A töltelék
  • 250 gramm dió
  • 100 gramm Poreritrit
  • 350 gramm cukormentes barack lekvár
Csokiréteg
  • 20 gramm cukormentes kakaópor
  • 30 ml tej
  • ízlés szerint édesítő és rum
  • 50 gramm vaj
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
A tészta
  • 400 gramm tönkölyliszt vagy rizsliszt
  • 50 gramm Poreritrit
  • 200 gramm vaj a fele lehet disznózsír, akkor lesz extra omlós!
  • 80 ml tej
  • 2 db tojássárgája
  • 12 gramm élesztő
  • 1 késhegynyi sütőpor
A töltelék
  • 250 gramm dió
  • 100 gramm Poreritrit
  • 350 gramm cukormentes barack lekvár
Csokiréteg
  • 20 gramm cukormentes kakaópor
  • 30 ml tej
  • ízlés szerint édesítő és rum
  • 50 gramm vaj
Elkészítés
  1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, az édesítőt, és a sütőport. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd ezután az élesztőt rámorzsoljuk.
  2. A langyos tejben elkeverünk a tojások sárgáját, és az élesztőre öntjük. Dolgozzuk ki a tésztát, és tegyük pihentetni hűtőbe 2-3 órára legalább.
  3. Addig elkészítjük a tölteléket: a darált diót összekeverjük a porceritrittel és 2 egyenlő részre osztjuk, hogy egyforma legyen a töltelék a rétegek között.
  4. Összeállítás: a tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és akkora méretűre nyújtjuk a lapokat, mint a tepsink.
  5. A tésztára kenjük a lekvár felét és az egyik adag diós keverékkel megszórjuk. Ismét egy tésztaréteg, lekvár és diós keverék… és a tészta.
  6. Sütés előtt egy hústűvel 10-15 helyen megszurkáljuk az aljáig. Sütés: 180 fok, alsó-felső, kb. 30 perc
  7. Ha kisült, hagyjuk állni pár órát. A csokiréteg cukormentes csoki olvasztása és olajjal készül sokszor, de a kakaó-tej-édesítő-vaj-rum még fényesebb és könnyebben szeletelhető mázt ad.

cukormentes zserbó

cukormentes omlós zserbó

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.