Édesburgonyás sós gofri – edd ezt lángosozás helyett!
Aki a nyári lángosozás helyett keresne alternatívát, annak ez a zsírszegény és lisztmentes sós gofri recept igazi gasztro-menedék lesz!
Aki a nyári lángosozás helyett keresne alternatívát, annak ez a zsírszegény és lisztmentes sós gofri recept igazi gasztro-menedék lesz!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
A gofri nem csak édesen, hanem sósan is nagyon finom. Az édesburgonya és a Peak sweet potato édesburgonya por gondoskodik arról, hogy megfelelő minőségű, alacsony glikémiás indexű szénhidráttal lásd el a szervezeted.
Tápanyagadatok
Édesburgonyás gofri (feltét nélkül)
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 138Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g9%
Szénhidrát 11g4%
Fehérje 6,8g12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
Az édesburgonyát vágjuk félbe, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük. Ezután kanalazzuk ki a belsejét, és villával törjük össze, hogy ne legyenek benne darabok.
Ezután a burgonya pürével keverjük simára az összes többi hozzávalót. Pihentessük 5 percig a masszát.
A gofri sütőt az olajspray-vel fújjuk ki, majd süssük benne készre a gofrikat.
A megsült gofrik tetejét a fenn leírtakkal díszítsük. A cottage cheese-t a joghurttal, sóval és a fokhagyma porral keverjük ki, és tegyük a gofri tetejére. Szórjuk meg a bébi spenóttal és a reszelt sajttal.
Dávid Krisztina vagyok, táplálkozás tanácsadó és személyi edző. A fittdieta oldal és blog kezelője, ahol személyre szabott étrenddel,táplálkozás és életmód tanácsadással tudok Neked segíteni, a blogon pedig rengeteg diétás recept közül válogathatsz. A célom, egy olyan életmód megismertetése és megszerettetése, amit egész életen át tudsz tartani, úgy, hogy eléred az álom alakot, és finomakat eszel koplalás nélkül.